Výkon v Záhřebu je velké zklamání, ale do odvety nastoupíme úplně jinak, říká kapitán Sparty Krejčí

25. srpen 2023

Fotbalistům Sparty se po vypadnutí z Ligy mistrů komplikuje i cesta do Evropské ligy. V úvodním duelu závěrečného předkola prohráli na hřišti Dinama Záhřeb 1:3. Přitom Pražané dokázali skórovat jako první, když penaltu v závěru prvního poločasu proměnil kapitán Ladislav Krejčí.

„Byl to nějaký výpadek, který nás zastihl. Do odvety musíme nastoupit úplně jinak,“ přiznal Radiožurnálu Sport kapitán Sparty Ladislav Krejčí.

Čtyřiadvacetiletý záložník se v Záhřebu postaral o jediný gól Pražanů, když v závěru prvního poločasu skóroval z penalty. Jenže dva inkasované góly v druhém poločase v rozmezí tří minut nakonec rozhodly o tom, že do odvety půjde s nadějnou výhrou 3:1 Dinamo Záhřeb.  

„Je to velké zklamání. Věřím, že doma jsme o hodně silnější. A když dáme v odvetě nějaký rychlý gól v prvním poločase, tak už budeme soupeři na kontakt. Víme, že nás na domácí půdě umí fanoušci hnát dopředu, takže určitě nejsme v nezvládnutelné pozici,“ říká Krejčí.

V odvetě budou muset fotbalisté Sparty výrazně přidat v útoku. Pokud totiž nesmažou dvougólové manko, tak by po vypadnutí z předkola Ligy mistrů neuspěli ani v kvalifikaci Evropské ligy a na podzim by hráli jen skupinu Evropské konferenční ligy.  

„Ofenzivně to nebyl náš nejlepší výkon. Příliš často jsme ztráceli míč, dopředu jsme hráli moc rychle a dávali si dlouhé přihrávky. Musíme uznat, že jsme hráli proti silnému soupeři. Měli jsme ale i šance, které jsme mohli vyřešit lépe,“ prohlásil trenér Sparty Brian Priske.   

Dánský kouč se ani na pátý pokus v evropských pohárech se Spartou nedočkal vítězství. Další možnost bude mít v odvetě příští čtvrtek na pražské Letné.

autoři: Tomáš Petr , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás