Děti potřebují pestrost, čelo postele má být u zdi, odbornice na Feng Shui radí, jak si zařídit bydlení

3. květen 2024

Jak si zharmonizovat domov? Odbornice na staré čísnké umění zhodnotila i studio Rádia Junior. Co o něm řekla? Moderuje Eva Sinkovičová. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Zuzana Berková se zabývá starým čínským učením Feng Shui (čti jako: feng šui). I domov může být místem plným harmonie, kam se každý den těšíte. Stačí si ho správně uspořádat. Jak si třeba zařídit pokojíček, abyste v něm byli co nejspokojenější? I na to se ptala Eva Sinkovičová.

O čem je Feng Shui

Určitě to znáte, na některých místech se necítíte dobře a ani nevíte proč. Možná je to tím, že mají nepříjemně uspořádaný nábytek. I tím se zabývá prastaré učení Feng Shui.

To věří, že všude kolem nás proudí energie a její usměrňování může ovlivňovat náš život. I když na podobné energie nevěříte, můžou se vám některé principy tohoto učení hodit.

Praktické rady

Vstup do domu nebo bytu by ideálně neměl být stísněný a by měl být podle Zuzky uklizený. „V ložnici, i té dětské, je důležité, aby čelo postele bylo u stěny. Aby tam byla opora pro spánek. Nad postel si taky nezavěšujeme police nebo skříně. Aby na nás svým tlakem nepůsobily. Nohy postele by neměly mířit přímo do dveří,“ radí.

Člověk by si své bydlení neměl zaneřádit spoustou věcí. To až tak neplatí pro dětský pokojíček, děti by ho měly mít podle sebe, barevný a zabydlený. „V obýváku je fajn, když gauč nemá za zády prázdný prostor,“ dodává.

Zuzka zhodnotila i naše studio. Co si o něm myslí? Pro další rady, například i ohledně barev si poslechněte celý rozhovor, který najdete nahoře pod prvním obrázkem.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související