Chleba ve vajíčku

Není nad čerstvý chleba! Ale když se nesní, a my nemáme komu starší kousky dát třeba pro králíky, přemýšlíme co s ním.

Topinky jsou jedna možnost. Ale jsou i jiné a jednu z nich si můžeme zkusit právě dnes. Kromě chleba potřebujeme ještě vajíčka, sýr na nastrouhání a hořčici. Ano, dáme si chleba ve vajíčku!

Ingredience
  • 2 vejce
  • 100 g strouhaného sýru
  • plátky staršího chleba
  • 1/2 lžičky hořčice
  • sůl, pepř
  • okurka (salát, rajčata) k podávání

V hlubokém talíři, aby se nám do něj vešel plátek chleba, rozšleháme dvě vajíčka, přistrouháme najemno oblíbený sýr a promícháme. Můžeme přidat půl lžičky plnotučné hořčice, ale jde i bez ní. Osolíme, nameleme čerstvý pepř z mlýnku a ve směsi z obou stran obalíme chléb.

Hned jej přeneseme na pánev s trochou oleje a másla a osmažíme z obou stran. Opakujeme, dokud nejsou všechna vajíčka z talíře pryč.

Touto dobou se začnou do kuchyně trousit členové rodiny s otázkou, co to tady tak voní, a protože příprava této dobroty je extrémně rychlá, můžete jim hned udělat radost. Podáváme s kyselou okurkou, ale já třeba dávám přednost rajčátkům nebo salátu. Tak dobrou chuť!

autor: dak

Související

  • Vyvážený salát s vejci

    I obyčejný salát, který si většinou dáváme k hlavnímu jídlu, se může sám stát hlavním jídlem, pokud jej správně připravíme. 

  • Jarní knedlík s vajíčkem a ředkvičkami

    Také už si chystáte jarní jídelníček? Začneme mít možnost vařit z čerstvých surovin, šťavnaté, křupavé zeleniny plné vitamínů. K takové patří ředkvičky.

  • Škvarková pomazánka

    Škvarky jsou jedním z nejlepších výsledků po každé zabijačce. Pokud se vám je podaří nesníst je najednou a nějaké vám zbydou, určitě je zkuste využít do pomazánky.