-
Francouzská brioška po česku. K snídani ideální
Brioška je francouzské pečivo, používané nejvíce jako snídaňové. Původní francouzský recept je plný vajec a množství másla. Naše brioška je trochu ekonomicky výhodnější.
-
Celerový salát s ovocem. Zdravý a moc dobrý
Na salátu si nejen pochutnáme, ale uděláme také něco pro zdraví. Celer bychom měli zařazovat co nejčastěji. Varianta s ovocem a ořechy, to je přímo královská kombinace.
-
Pečené baby kuřátko. V kombinaci s těstovinami je dokonalé
Baby kuřátko je velmi křehké a jemné. Ořechy a sušená rajčata v těstovinách dodávají pokrmu lehkou pikantnost. Petrželka je třešničkou na dortu.
-
Pečený losos na černém lůžku. Jednoduché, ale téměř slavnostní
Aby vynikla jemná chuť lososa, nebudeme ostatní ingredience příliš kořenit. Stačí, abychom koření jen „tušili".
-
Boloňská omáčka. Italská klasika, která u nás zdomácněla
Recept na tento populární pokrm je rychlý, jednoduchý a nenáročný, co se surovin týče.
-
Mastné vdolky. Nejlepší jsou ještě vlažné
Pochoutka především ke klasické culifindě, tedy meltě, ale jsou výborné i ke kávě nebo čaji. Mohou být i skvělým obědem a v neposlední řadě vhodným masopustním pohoštěním.
-
Maková roláda. Vypadá skvěle a příprava je jednoduchá
Recept působí honosně a náročně, ale jeho příprava je snadná a navíc je to moučník rychlý. Nutno dodat, že mák je zdravý a použitého cukru je úplné minimum.
-
Kapustové placičky. Jdou na dračku
Placičky z kapusty jsou velmi jedlé a chutnají i dětem. Trochu připomínají bramboráky a jdou na dračku. Jsou to v plzeňské mluvě takové „kapustové vošouchy“.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.