-
Gratinované těstoviny. Italská chuť
Kombinace dobře uvařených těstovin, směsi zeleniny, hříbků, másla a dobrého vína...
-
Třešňové bochníčky. Inspirace z Rakouska
Bublanina je asi nejznámější moučník, který z třešní připravujeme. Z Rakouska pak pochází Třešňové bochníčky, které možná neznáte, ale určitě vyzkoušíte.
-
Maďarský ovocný koláč. Dvě různá těsta a mezi to ovoce
Maďarsko - to nejsou jen guláše, perkelty či tokáně, to jsou i vynikající moučníky a dezerty,
-
Variace na croque monsieur & madame. Pozdrav z Francie
Croque monsieur a croque madam jsou sendviče, pocházející z Francie z počátku minulého století. Název vznikl spojením dvou slov - croquer (křupat) a pán nebo paní.
-
Pomazánka z uzeného lososa na špaldovém chlebu
Velmi zvláštní a výborná kombinace - uzený losos s tvarohovým sýrem a kopr. Určitě si zaslouží vaši pozornost.
-
Zdravý talíř ze zeleniny vařené v páře
Léto se blíží, čerstvé zeleniny je v zahrádkách i obchodech dostatek. Pojďme připravit ze zeleniny lákavý pokrm. Nejen, že si pochutnáme, ale i oko si přijde na své.
-
Bábovka z litého kynutého těsta
Co takhle připravit pravou nefalšovanou českou kynutou buchtu, upečenou v bábovkové formě!
-
Vepřová krkovice podle paní nadlesní
Sušené houby a tymián - to je skvělá kombinace. Obojí báječně rozvoní plátky krkovice a určitě si pochutnáte.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka