-
Gratinované těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Toto oblíbené jídlo se bude dobře hodit na Zelený čtvrtek, kdy bychom něco zeleného měli sníst. Kdo chce, může maso vynechat, přidá pak o něco více taveného sýru a smetany.
-
Pajšl čili kořínek na smetaně. Staročeská klasika
Pokrm poslední dobou zažívá znovuuznání. S dobrým knedlíkem či rozpekem se stává stálicí jídelníčku v mnoha rodinách. Je sice pracnější, ale stojí to za to.
-
Rýže s vepřovým masem a zeleninou. Rizoto po česku
Rýže je velmi dobře stravitelná, neobsahuje cholesterol ani lepek, zato má dostatek minerálních látek a jedna porce dodá asi 150 kalorií.
-
Jemné tvarohové řezy s pudinkem. Návykový dezert
Tento recept je, jak se říká, žravý. Když ochutnáte jeden kousek, určitě sáhnete pro další. Jeden čas, kdy tvaroh nebyl tak finačně náročný, byl tenhle moučník hitem.
-
Fazole po bretaňsku. Dobré pečivo k tomu a máte skvělý oběd
Fazole jsou výborným zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálních látek na jedné straně, na druhé obsahují velmi malé až mizivé množství tuků. Jsou oblíbené u vegetariánů.
-
Tokáň z vepřového masa. Pilíř maďarské kuchyně
Tokáň tvoří jeden ze pilířů maďarské kuchyně, vedle paprikáše, guláše a perkeltu. Tokáň se upravuje podobně jako guláš, maso se ale krájí na nudličky přes vlákna.
-
Biskupský chlebíček. Pečivo, které vydrží dlouho
Tento moučník má velice dlouhou dobu trvanlivosti, neboť obsahuje velké množství cukru, který ho konzervuje. Na druhé straně neobsahuje tuk, takže nežlukne.
-
Játrová omáčka. Někdo ji nemusí, ale je výborná
Játrová omáčka je velmi dobrá. Kdo nemá rád strukturu jater, ale jejich chuť jim nevadí, tak bude uspokojený, protože játra v omáčce jsou mletá.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.