-
Rybí filé v bylinkové krustě. Křupavé a voňavé
Mohla by to být docela dobrá inspirace pro ty, kteří nemají úplně v oblibě kapra. S bramborovým salátem to bude výborná večeře, podobná té tradiční štědrovečerní.
-
Karlovarské knedlíky. Luxusní příloha
V takové podobě, jak jsou dnes známé, existovaly zhruba ve 30. letech minulého století. Za pár let budou tedy karlovarské knedlíky slavit 100. výročí.
-
Řepánky. Návrat ke kořenům
Cukrová řepa je neskutečně sladká, přisladit můžeme opravdu jen trochu. Leckdo si řekne, kde řepu cukrovku vzít? Lze ji koupit na trzích a dost často se prý pěstuje i doma.
-
Polévka pro zahřátí. Míru pálivosti si nastavte dle sebe
Polévka je jako dělaná pro sychravé dny. Náš organismus prohřeje a dodá mu vitaminy. Místo krupek lze použít červenou čočku, kuskus i rýži. Maso lze úplně vynechat.
-
Kuřecí plátky s křenovým dipem a granátovým jablíčkem
Kuřecí maso zase trochu jinak. A k němu exkluzivní křenový dip a vyladěná rýže.
-
Posvícenské hnětýnky. Tradice - radost pohledět
Hnětýnky, mětýnky, hnětánky, netynky, to jsou různé názvy pro posvícenské pečivo. Krásná tradice zdobených hnětýnek se udržela v různých místech naší vlasti.
-
Maso na hřebíčku. Báječně voňavé jídlo
Vůně koření, razance pálivých papriček na jedné straně, na straně druhé jemnost jogurtu, dělá z tohoto pokrmu nečekaný chuťový zážitek.
-
Hraběnčiny řezy. Starý osvědčený hit
Tento dezert byl svého času obrovským hitem, pekl se v každé domácnosti. S velkou nostalgií se k němu vracíme.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.