Dá se prožít báječná zimní dovolená na horách, když nelyžujete? Máme pro vás spoustu tipů

15. únor 2018 10:45

Krkonošské sjezdovky jsou plné lyžařů, ale ne každý, kdo tráví čas na horách, se lyžování věnuje. Proto spousta turistů volí jiné aktivity. V téměř každém větším středisku tak lidé najdou půjčovny čtyřkolek, sáňkařské dráhy a zájem je mezi turisty také o bazény a aquaparky. 

Petra Coufalíková z Prahy tráví se svými dcerami v Krkonoších jarní prázdniny. Prioritou je prý pro ně lyžování, ale hledají i jiné vyžití. „Pro nás má smysl nějaký aquapark. Posílají nás do Nové Paky, že je tam hezké plavání i s tobogánem pro děti. Že je tam relativně teplá voda i nějaké solárko."

Spousta lidí, ať už lyžařů nebo těch, kterým tento sport nic neříká, nyní přichází do infocenter a shání se po různých aktivitách.

„Hodně využívají procházky, že vyjedou jen nahoru lanovkou. Pak je tady možnost, která je také hojně využívaná v zimě a to je Stezka v korunách stromů. A pak samozřejmě relax v podobě bazénu či sauny, což nabízejí lázně," říká Jana Šustrová, pracovnice informačního centra v Janských lázních.

„Po horách se dá chodit různými způsoby. Na sněžnicích, na skialpech, na běžkách. To všechno máme v našich půjčovnách," popisuje nabídku sportovní agentury a půjčovny ve Špindlerově Mlýně Tomáš Kverka.

V sauně

Velké oblibě se nyní těší také bobové a sáňkařské dráhy. Vyzkoušet ji chce také Kristýna Mazurová, která do Krkonoš přijela z Frýdku-Místku: „Určitě, ty bobové dráhy mě lákají."

„Bezpečné to určitě je. Pokud lidé dodrží všechny pokyny, které jsou jim dány," tvrdí Tomáš Kverka.

A doplňuje, že velký zájem je také o okružní jízdy na čtyřkolkách: „Člověk si může pronajmout čtyřkolku spolu s naším průvodcem. Člověk si tu čtyřkolku řídí sám, ale před ním jede na další čtyřkolce průvodce. Máme tady takový okruh po Špindlerově Mlýně, kam se lidé mohou podívat a trošku si u toho zařádit na čtyřkolce."

Sportovních aktivit v Krkonoších přibývá a tak tu jistě každý turista sportovní vyžití najde.

Záchranář Horské služby Jaroslav Komárek na čtyřkolce
Spustit audio

Související