Horší to být nemůže, zkritizovala svůj výkon na Zlaté tretře oštěpařka Špotáková

26. květen 2015

Oštěpařka Barbora Špotáková prožila jeden ze svých nejhorších startů do sezóny. Dvojnásobná olympijská vítězka, která se v tomto roce připravuje poprvé sama, skončila na Zlaté tretře Ostrava až pátá.

„Takhle blbě neházím ani na tom nejpodělanějším tréninku. A myslím, že mi to můžou lidi potvrdit. Není to tak, že když se trénuju sama, že by nikdo neviděl, kam házím,“ říkala Barbora Špotáková, která se ‚na tretru‘ vrátila po třech letech.

Když tady startovala naposledy, vytvořila nový rekord mítinku a zdálo se, že její ostravské trápení je definitivně u konce. Jenže není.

„Nevím, je to škoda, protože jsou tady skvělí diváci. Bohužel nejsem schopná to tady zvládnout. Přišla jsem do sektoru a nic, najednou není z čeho brát.“

Přitom tréninkové výkony odpovídaly tomu, co Barbora Špotáková házela v minulosti. Jenže tentokrát nešlo vůbec nic. Maminka malého Janka tentokrát nepřehodila ani šedesátimetrovou hranici.

„Moc mi nevyšel první rozběh a to mě rozhodilo. Pak už jsem to nechytla a byly to super ošklivé hody,“ láteřila česká oštěpařka.

Barboře Špotákové se v Ostravě dlouhodobě přiliš nedaří. A dnešek to jen potvrdil. Dle svých slov předvedla dokonce jeden z nejhorších výkonů v kariéře.

Čtěte také

„Asi to tady tak má být. Mám za kariéru vyzkoušené stadiony, kde se mi daří a kde se mi nedaří. A je to každý rok stejný. Asi každému vyhovuje něco jiného.“

Přitom při rozcvičování se dvojnásobná olympijská vítězka cítila skvěle a věřila, že by se mohla divákům na vyprodaném zrekonstruovaném Městském stadionu předvést v tom nejlepším možném světle.

„Na rozcvičováku skvělý. Nohy, lítalo mi to tam a tady pak vůbec nic. To je snad postavené na nějakém pohřebišti.“

Na náladě Barboře Špotákové nepřidal ani fakt, že v Ostravě byla velká zima, foukalo a do toho i pršelo. Nicméně jednu pozitivní věc na svém výkonu nakonec přece jen našla.

„Snad se budu během sezony lepšit. To je pozitivní informace, horší už to snad být nemůže. Na druhou stranu jsem zdravá a nejde o život, když to shrnu jako matka,“ dodala Barbora Špotáková.

autoři: ras , Vojtěch Bureš
Spustit audio