Hoteliéři v Krkonoších mají podle svých slov za sebou vydařenou zimní sezónu

11. duben 2018 15:05

Téměř po celou dobu byly dobré lyžařské podmínky a počasí přálo. Navíc se do Krkonoš opět začínají vracet čeští turisté. Prodlužuje se i průměrná délka pobytu tuzemských klietů a to na čtyři noci.

Více turistů, hlavně Čechů, minimum zrušených pobytů. Takhle hodnotí letošní sezónu většina hoteliérů.

Celkově my to hodnotíme zhruba prosinec až duben. Začátek, tedy loni, byl 96 procent, a letošek je 99,3 procent,“ shrnuje letošní zimní sezónu Jitka Hronešová, obchodní ředitelka hotelu ve Špidlerově Mlýně.

02277117.jpeg

Menší obsazenost měla ubytovací zařízení začátkem roku, kdy počasí příliš nepřálo.

Maličko horší znamená menší obsazenost ve srovnání s loňským lednem. Naopak v únoru jsme tu obsazenost měli ještě vyšší než v loňské sezóně. Dosahovala kolem 97 procent,“ tvrdí Marek Šustr, ředitel hotelu v Janských lázních.

A dodává, že letos přijelo víc českých turistů než v předchozích sezónách: „Když se podíváme do statistik, tak na 65 procent ubytovaných v našem hotelu v zimní sezóně je z tuzemska. Když vezmeme zahraniční klientelu, tak největší počet návštěvníků je z Polska.“

Prostřeno. Dobrou chuť!

Zaznamenáváme návrat českých turistů na hory,“ říká Jitka Hronešová.

Cizinci tradičně jezdí na delší pobyty, i týdenní. Češi dřív objednávali pobyty na dvě až tři noci, teď už ale rezervují pokoje i na čtyři nebo pět dní.

Hoteliéři už nyní zaznamenávají první objednávky pobytů na nadcházející sezónu.

Lyžování je zábava

Už se ocitáme v takové situaci, že třeba první dva týdny v únoru už máme na příští rok kompletně obsazeny,“ usmívá se Jitka Hronešová.

V současných dnech, přestože se například ve Špindlerově Mlýně stále ještě lyžuje, je obsazenost ubytovacích zařízení minimální. Většina hoteliérů na tuto dobu naplánovala generální úklid.

Spustit audio

Související