Jan Dalecký otevře s hosty hudební starožitnictví. Květnové Fajnšmekry si užijete při víkendu otevřených dveří

13. květen 2024

Série Fajnšmekři v Sedmičce pokračuje v květnu další akcí z rozhlasového studia číslo 7. V rámci víkendu otevřených dveří Českého rozhlasu Brno si můžete užít pořad Jana Daleckého o skladbách, které byly a jsou pro něj důležité nebo zajímavé při jeho dlouholeté práci pro rozhlas.

Nebude to ale jen tak obyčejná „poslechovka“. Historkami o lidech ji určitě zpestří Daleckého spoluprůvodce, dlouholetý moderátor a režisér Jaromír Ostrý. Ten taky celý pořad označil s příjemnou nadsázkou za „hudební starožitnictví“ – budou v něm totiž hudební kousky, které je potřeba oprášit od závanů času, ovšem kousky stále cenné. A budou v něm i kousky už ne tak docela cenné, ovšem stále krásné. Rozhodně půjde o prostor, kde se dá příjemně naslouchat a zapomenout na čas.

Dvojici u mikrofonu doplní i další pamětníci, kteří zahrají naživo – pianista Miroslav Hanák a brněnský muzikant Zdeněk Mareček, který vystoupí se svým triem.

Vstup je volný. Místo si lze rezervovat na e-mailu koncertybrno@rozhlas.cz nebo ve všední dny od 9 do 16 hodin na tel. 726 465 151.

První hodinu povídání Honzy Daleckého s Jaromírem Ostrým, výběr skladeb a hraní hostů odvysílá Český rozhlas Brno živě v rámci sobotního odpoledne, na místě ale uslyšíte a uvidíte o trochu více. Pořad Jana Daleckého začne 18. května od 17 hodin ve studiu 7 Českého rozhlasu Brno na Beethovenově 4.

Na co se těšit?

Dalšími plánovanými akcemi série Fajnšmekři bude 5. června další hudební pořad Miloše Štědroně o jeho dvou největších hudebních láskách, kterými jsou Claudio Monteverdi a Leoš Janáček. Po prázdninách se potkáte s cestovatelem Petrem Horkým nebo skupinou Cimbal Classic.

autor: Marek Zouhar
Spustit audio

Související