Karlovy Vary chtějí postavit nový venkovní bazén v areálu KV Areny

Karlovy Vary připravují stavbu nového padesátimetrového bazénu s osmi plaveckými drahami. Měl by vzniknout za bazénovým centrem u KV Areny.

Město chce získat dotaci z Národní sportovní agentury, bez ní by se do stavby nepustil. Venkovní bazén pro rekreaci i sportovní plavání by byl s těmito parametry jediný v kraji. „Vnímáme to, že kapacita rekreačního koupání i sportovního plavání v lokalitě KV Areny je nedostatečná. V létě je tam přeplněno a lidé se tam prostě nevejdou. Proto jsme se rozhodli využít možnosti, že Národní sportovní agentura bude vypisovat dotace na stavbu venkovních bazénů,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky Miroslav Vaněk z hnutí Karlovaráci.

Bazénové centrum u KV Areny sice má venkovní bazén, ale ten je malý a disponuje jen třemi drahami pro plavání. Nový bazén by měl vzniknout za ním. V současné době si město nechává zpracovat studii umístění bazénu, teprve následně by z ní měla vyplynout odhadovaná cena.

Areál KV Areny a okolních sportovišť by se měl podle plánu města stát postupně centrem sportu. Už nyní má ledové plochy, bazény, míčovou halu, v sousedství je atletický stadion a letos se zde má stavět i další víceúčelové hřiště.

Do budoucna by ale město chtělo ještě získat některé budovy a pozemky v sousedství, například bývalé fotbalové hřiště Dukla, které také leží na dosah od KV Areny. Lokalita by pak mohla sloužit jako jeden sportovní celek řízený jednou městkou organizací, zřejmě KV Arenou.

autoři: Monika Červená , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas
Spustit audio