Každá krize má dvě strany, o něco nás připraví, ale může i obohatit. Dává příležitosti a zkušenosti

23. listopad 2020

Delší otvírací doba v obchodech a kratší zákaz vycházení. To Čechům přinesl červený PES, který už nevrčí. Česká republika dnes vstoupila do 4. stupně protiepidemického systému z pěti. Nadále ale panují ze třetí vlny pandemie v novém roce.  

Životní koučka a poradkyně MUDr. Kristýna Mášová hovoří v naší radioporadně na téma: co mi koronavirus bere a co mi také může dát.

Čtěte také

Je to zdánlivě nesmyslná otázka: Co nám smrtící virus může dát? Co nám tedy tato zvláštní doba dala a přinesla?

"Určitě víc času na to, se zamyslet. Vedle toho, co nám na první pohled vzala. A to negativní je vždy zřejmější. Ale každá mince má dvě strany, jen tu pozitivní máme vždy tendenci nevidět, když se na nás valí něco negativního."

"Ale s odstupem času přichází doba, aby se každý individuálně zamyslel na tím, v čem pro nás může být potenciál a přínos. Co nového se můžeme naučit a jakou zkušenost získat."

Hygienici doporučují používat alkoholové desinfekční přípravky (ilustrační foto)

Lidé určitě více dbají na hygienu, používají antibakteriální gely. To nás může těšit a můžeme to brát jako pozitivní přínos pandemie. 

Čtěte také

"Já za sebe vnímám jako velmi pozitivní, že jsem se mnohem víc přiblížila k online prostředí. Donutilo mne to seznámit se všemi technologickými vymoženostmi. A moje zkušenost zní, že velmi kvalitní a plnohodnotná koučovací setkání mohou proběhnout i online."

"A co vnímám jako hodně pozitivní, i klienty to přivedlo ke zkušenosti, že cesta vede i prostřednictvím moderních technologií. Není třeba se jich bát."

"Když přidám další pozitivní zkušenost z osobního života, tak mne to přinutilo cvičit doma jógu. Protože člověk nemůže nikam chodit," dodává s úsměvem MUDr. Kristýna Mášová.  

Blanka Malá a MUDr. Kristýna Mášová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Celou radioporadnu si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související