Ministerstvo financí pokračuje v přípravě rekonstrukce státního hotelu Thermal

8. červenec 2019 14:00

Výměna oken, oprava fasády, rekonstrukce bazénu. To jsou hlavní cíle plánované rekonstrukce hotelu Thermal v Karlových Varech. Kdy přesně začnou stavební práce?

Ve státním hotelu Thermal začínají přípravy na celkovou rekonstrukci

Pohled na hotel Thermal ze zahradní ulice.

Horní část karlovarského Thermalu s bazénem a kavárnou je mimo provoz čtyři roky. V současné době se ale lidé do blízkosti uzavřeného areálu nedostanou.

Náklady mají dosáhnout 580 milionů korun. Management hotelu chce přitom nejdříve začít s úpravami ubytovací části areálu. „V současné době máme dokončeno pět vzorových pokojů. Ty budeme nyní posuzovat a stanovíme dva, možná tři typy pokojů, které budeme rozmisťovat po rekonstrukci hotelové části,“ uvedl Michal Košarko, ředitel hotelu Thermal.

Nové pokoje jsou navrhnuty tak, aby respektovaly původní vzhled. „Je poměrně těžké na to navazovat, protože původní vybavení z roku 1977 na některých pokojích už není. Ale máme zájem na tom, aby původní prvky byly zachovány,“ upřesnil Košarko.

Stavební práce by měly začít 6. ledna příštího roku. Dojde během nich k výměně oken, opravě fasády a nátěrům železných konstrukcí. Co se týče bazénu, který už roky chátrá, ten nyní čeká na podpis smlouvy. „S vybraným nájemcem stojíme před podpisem smlouvy. Momentálně je předložena jedinému akcionáři, předpokládáme, že bude podepsána v nejbližších dnech. Poté zahájíme práce na projektu, tam je lhůta šesti měsíců. Reálné očekávání prací na bazénu je v prvním kvartálu příštího roku,“ dodal ředitel hotelu.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio