Mladá Boleslav vyhrála nad Teplicemi 3:0 a ukončila jejich neporazitelnost

19. září 2014

Fotbalisté Teplic poprvé v sezoně prohráli. Na hřišti Mladé Boleslavi se nedokázali gólově prosadit a navíc dohrávali pouze v devíti hráčích. Červenou kartu viděli Lüftner a Hošek. V dresu domácích zaznamenal hattrick útočník Wágner.

Teplice přijely do Mladé Boleslavi s vizitkou neporaženého týmu v letošním ročníku Synot ligy a měly i velkou první šanci zápasu. Po centru Nivalda minul branku hlavou Litsingi.

Za další čtyři minuty se dokonce Severočeši už radovali z gólu, ale rozhodčí Kovařík ho pro ofsajd neuznal. Domácí nebyli v prvním poločase příliš nebezpeční, ale svoji ojedinělou šanci využili.

Ďuriš si naběhl na centr Bartla, vrátil míč před Grigarovu branku, ve skrumáži se nejlépe zorientoval Wágner a zblízka prostřelil teplického brankáře.

Po přestávce přibrzdil teplickou snahu o vyrovnání zbytečným faulem Lüftner, který tak obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy.

Po hodině hry nastřelil Ďuriš břevno a za dalších pět minut zvýšil z pokutového kopu Wágner na rozdíl dvou gólů.

Po penaltovém faulu na Kyselu navíc viděl žlutou kartu Hošek a stejný hráč za dvě minuty nesmyslně zahrál rukou. To znamenalo druhé žluté napomínání a tím pádem pro Hoška, který naskočil do druhého poločasu, i konec zápasu.

V devíti hrající Teplice pak potrestal opět Wágner. Mladoboleslavský útočník si krásně naskočil na centr Bořila a zkompletoval hattrick.

8. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 3:0 (1:0)
Branky: 29., 66. z pen. a 71. Wágner. Rozhodčí: L. Kovařík - J. Paták, Dobrovolný. ŽK: Bořil, Šisler - Lüftner, Nivaldo, Litsingi, Hošek. ČK: 49. Lüftner, 67. Hošek. Diváci: 2743.
M. Boleslav: Hruška - Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil - Ščuk, Tavares (81. Skalák) - Bartl, Šisler, Ďuriš (67. Zahustel) - Wágner (85. Magera). Trenér: K. Jarolím.
Teplice: Grigar - Vondrášek (46. Hošek), Lüftner, D. Jablonský, Krob - Takács, Ljevakovič - Vůch, Litsingi, Nivaldo - Kapolongo (46. Mahmutovič). Trenér: Ščasný.

Spustit audio