Mohou se jíst syrové houby? Ne, jen ryzec syrovinka
23. srpen 2014
S otázkou konzumace syrových hub jste se na nás obrátili už několikrát. Odpověď plzeňského mykologa Svatopluka Holece je jasná – nemohou se jíst syrové.
Důvodů, proč ne, se najde celá řada. Některé výborné jedlé houby jsou zasyrova jedovaté – například hřib kovář, hřib koloděj nebo oblíbená podzimní houba čirůvka fialová. Houby zasyrova také neposkytují to, kvůli čemu je zejména sbíráme – vůni a chuť.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka