Soňa Vaicenbacherová
Vytvářím reportáže o zajímavých lidech, příbězích a místech.
Do Českého rozhlasu Plzeň jsem nastoupila v červenci 1992. Od té doby jsem prošla mnoha rozhlasovými profesemi.
Baví mě dcera Majda a reportáže nejen do Hobby magazínu speciál.
Všechny články
-
Jak si na podzim chránit svoje zdraví
Ptáme se prof. MUDr. Ondřeje Topolčana, náměstka ředitele Fakultní nemocnice Plzeň pro vědu a výzkum a primáře oddělení imunochemické diagnostiky.
-
Zřizování škol, dotace i koordinace mimořádných událostí. Nejen to je úlohou krajů
Víte, jaká je úloha kraje a o co všechno se stará? Jaké jsou jeho kompetence a pravomoci?
-
V plzeňské zoo můžete vidět největší suchozemské želvy na světě
Zoologická a botanická zahrada města Plzně už dvacet let chová želvy obrovské. Jak to vypadá v jejich výběhu?
-
Steak je tak dobrý, jak dobré je maso!
Jedním z dobrých mas je to z plemene angus, jak tvrdí Patrik Silovský ze společnosti Šumavský Angus. Masné plemeno aberdeen angus bylo šlechtěno od 18. století ve Skotsku.
-
Hobby magazín speciál: podzimní dekorace do bytu nebo batáty
Našimi dalšími tématy jsou léčivé činské houby cordyceps a poslechnete si i rozhovor se včelařkou.
-
DEPO2015 čeká rekonstrukce, zavírat se nebude
Pro pravidelné návštěvníky DEPA2015 v Plzni je dobrou zprávou, že se upustilo od celkové velké rekonstrukce prostoru, během které měl být areál několik let uzavřen.
-
Závislost dětí na moderních technologiích
Ve virtuální realitě tráví děti čím dál tím víc času, odborníci varují před závislostí na ní a odtržením od skutečného světa. Jaké řešení doporučují?
-
Hobby magazín speciál: krmení želv, drátování nebo bylinky
Nabízíme také recept na plevelový závin a houbařské okénko je zaměřeno na prodejce hub.
-
Lékařská poradna: dětské nemoci
Kterými nemocemi si dítě obvykle prochází po nástupu do mateřské školy? Rodiče často mluví o tom, že dítě se musí tzv. promořit.
-
Arabský bulgurový salát tabouleh si připravíte snadno a rychle
Autorka květinových kuchařek Jana Vlková považuje tabouleh za ideální jídlo do horkého léta. Protože se podává studené a ingredience v něm jsou zdravé a osvěžující.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »