Na Modravě otevřou nové moderně vybavené informační středisko

18. červen 2018 07:31

Modrava na Šumavě má nové informační středisko. Obec ho vybudovala ve spolkovém domě, který přestavěla a lépe využila. Náklady na přestavbu byly 6,5 milionu korun, z toho 85 procent zaplatila Evropská unie.

Pracovnice se tak stěhují z původního infocentra v malé místnosti. „Kromě toho, že to tady bude větší a světlejší, tak je tu víc míst k sezení a hlavně toalety. To byl problém, že jsme měli jednu toaletu pro všechny,“ vzpomíná Martina Karlová.

Na nové infocentrum navazuje upravený společenský sál. „Je opravdu špičkovou konferenční místností, můžeme tam turistům pouštět třeba nějaké hezké filmy o okolí Modravy a o Šumavě,“ dodává starosta Modravy Antonín Schubert.

„Sál je vybaven jednou z nejmodernějších audiovizuálních technik, samozřejmě má velkoformátové plátno, moderní promítací projektory plus ozvučení na profesionální úrovni. Máme to připraveno tak, aby sál byl opravdu multifunkční,“ popisuje.

Díky jedné fotografii na Facebooku dostal unikátní možnost zachytit pralesy Šumavy

Skrze Boubínský prales protéká Kaplický potok

Rok 2018 je pro Národní park Šumava rokem pralesů. Připomíná 160. výročí počátku ochrany Boubínského pralesa a také vznikla kniha Pralesy Šumavy. Jejími autory jsou mluvčí národního parku Jan Dvořák a fotograf Tomáš Čamra.

V infocentru zaujmou obrovské obrazovky. Budou se na nich zobrazovat aktuální informace, například jízdní řády nebo údaje o upravených běžkařských trasách. „Uleví se tak obsluze, kterou samozřejmě zdržuje, když se dvacet lidí za sebou zeptá, v kolik hodin jede autobus na Kvildu,“ vysvětluje starosta.

V sezóně navštíví infocentrum na Modravě až tisíc turistů. Na novém místě ve spolkovém domě ho najdou od úterý 19. června.

autor: en
Spustit audio

Související