Na silnicích v Karlovarském kraji se tvoří ledovka, problémy mají kamiony v kopcích

17. leden 2024 18:35

V Karlovarském kraji se na silnicích tvoří ledovka. V odpoledních hodinách začalo v regionu pršet a srážky na silnici namrzají.

Silničáři mají v terénu veškerou techniku a podle dispečera zimní údržby silnic v kraji Josefa Bulky mají na některých místech problémy kamiony v kopcích. „V současné době jsou problémy na silnici číslo 13 mezi Ostrovem a Stráží nad Ohří. V současné době máme problém taky na silnici 198 mezi Bochovem a Toužimí, kde je kopec. Kamiony se nemůžou vyškrabat a bojí se to sjet,“ informoval.

Kamiony stojí také na výjezdu v Lokti i na silnici ve směru na Mezirolí a Nejdek, a to v serpentinách ve Staré Roli a na úrovni kamenolomu. V místech se tvoří dlouhé kolony, řidiči by měli počítat až s několikaminutovým zdržením.

Varování ČHMÚ před tvorbou ledovky platí pro většinu území Česka od středečního poledne, v Čechách je převážně s vysokým stupněm nebezpečí. „Místy se může vytvářet silná ledovka s tloušťkou dosahující i nad 5 mm,“ varovali meteorologové. Zároveň upozorňují, že v oblastech se silnou ledovkou je vysoké nebezpečí úrazů a hrozí četná nehodovost. Doporučují omezit vycházení ven a autem by lidé měli vyjíždět jen v nezbytných případech.

Výstraha před ledovkou a tvorbou náledí platí do pátečních 9 hodin.

autoři: Monika Červená , nkr
Spustit audio