Nebezpečným úsekům silnic v Karlovarském kraji se bude věnovat dnešní dopravní konference v Karlových Varech

30. květen 2019 08:30

Upozornit na riziková místa na silnicích a navrhnout opatření, která povedou ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu. To jsou hlavní témata dnešní (30. 5.) dopravní konference v Karlových Varech.

Konference se bude konat dopoledne v hotelu Thermal a je součástí dopravních konferencí s Besipem a Fondem zábrany škod. Dopravní konference se konají pravidelně od roku 2014 a jejich hlavním cílem je vytipovat riziková místa na silnicích v Karlovarském kraji a navrhnout řešení, jak ta místa zlepšit, aby byly z hlediska dopravy bezpečnější. Dnes se bude diskutovat o dvou místech v kraji, kde od roku 2014 došlo k celkem 20 nehodám, jeden člověk se těžce zranil a 18 lidí lehce.

První diskutovaný úsek bude na silnici druhé třídy mezi Bečovem nad Teplou a Mariánskými Lázněmi. Je to silniční oblouk nedaleko Dolního Hamru. Policie tu od roku 2014 eviduje osm nehod, jedna osoba se těžce zranila, dalších sedm utrpělo lehká zranění. Jedná se taky o oblíbenou motorkářskou trasu, právě proto, že na této silnici, která vede údolím řeky Teplé, je několik podobných oblouků.

Druhý rizikový úsek, o kterém se bude na konferenci mluvit, je na silnici třetí třídy u obce Jimlíkov u Nové Role na Karlovarsku. Je to část silnice mezi Jimlíkovem a křižovatkou se silnicí druhé třídy mezi Chodovem a Karlovými Vary. Kromě této silnice je tam napojený ještě výjezd z kaolinového dolu a okolí je zalesněné. V tomto úseku řešila policie za posledních pět let 12 nehod, při kterých se 11 lidí lehce zranilo.

Podle koordinátora dopravní konference Martina Kostelenece se po představení těch rizikových úseku seznámí účastníci konference i s návrhy, jak úseky upravit. Diskutovat o tom budou odborníci, kteří se zabývají problematikou bezpečnosti na silnicích. Kromě toho jsou součástí programu i přednášky, například o nehodovosti v kraji v loňském roce a nejvážnějších nehodách nebo o aktuálních kampaních Besipu. 

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio