Nejezděte k nám, žádá řidiče vedení Chocně. Město ochromují uzavírky

4. květen 2023

Dopravu v Chocni na Orlickoústecku komplikují uzavírky. Některá omezení potrvají do konce roku. Radnice zřídila webové stránky, kde řidiči najdou přehled dopravních omezení.

„Vedení města žádá řidiče, kteří nemají jako cíl přímo město Choceň, aby se vyhnuli průjezdu městem a město objeli. Pro tuto situaci jsme zřídili i speciální webové stránky,“ dodala mluvčí města Lucie Brožková.

Do 30. října stavební dělníci provádějí modernizaci střechy na budově obchodní akademie na Tyršově náměstí. Práce jsou za úplné uzavírky. Do konce května je pak jednosměrný provoz v části Dvořákovy ulice, podnik Vodovody a kanalizace Jablonné nad Orlicí tam opravuje vodovodní síť.

Uzavřený most a kruhový objezd

Na začátku května je v Chocni částečně uzavřený most, který vede od zámku přes řeku. Modernizuje ho Pardubický kraj. Most a přilehlou okružní křižovatku stavební firma zavře 22. května a místo bude neprůjezdné do 8. prosince.

Město žádá řidiče, aby se Chocni vyhnuli, pokud tam nemají přímo cestu. Pro osobní automobily je objízdná trasa přes Sruby, Dobříkov, Jaroslav, Horní Jelení, Újezd u Chocně, Běstovice. Nákladní i osobní doprava má navrženou objízdnou trasu přes Sruby, Holice, Býšť, Třebechovice pod Orebem, Týniště nad Orlicí, Častolovice, Kostelec nad Orlicí, uvedla radnice.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související