Recept Carmen Mayerové na manželskou krizi? Hlavní je se snažit a chtít spolu komunikovat

Milým hostem v pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka byla herečka Carmen Mayerová. Mluvila v něm mimo jiné i o seznámení a přes 50 let trvajícím manželství s hercem Petrem Kostkou.

V letošním roce oslaví velké kulaté jubileum, přesto Carmen Mayerová ze své krásy ani elánu pranic neztrácí. Život si stále užívá plnými doušky, objíždí divadla po republice a říká, že bez takového cestování by to snad ani nešlo.

Zároveň se snaží věnovat rodině – vnoučatům, dcerám i manželovi Petru Kostkovi, za něhož je provdaná už více jak půl století. Zajímavé je, že tuto svou životní lásku poprvé na vlastní oči viděla ve Zlíně. A silné pouto je drží stále, ačkoliv i jejich vztah si prošel svou krizí.

Jak ji překonali, potažmo jaký je obecně recept na krizi v dlouhodobém vztahu? Jednou ze zásad je dle Carmen snažit se a chtít spolu komunikovat. V jejich případě problém vznikl z rychlého pracovního a zároveň rodinného kolotoče, v němž na lásku jako by nebyl čas.

„To je nebezpečí v životě, nebo aspoň v té naší branži. Že není čas a jsou tak nějak důležitější věci – děti, organizace a provoz rodiny, do toho vaše práce, to znamená zkoušíte, vystupujete, přemýšlíte o svých rolích,” vykresluje maminka neméně slavné herečky a moderátorky Terezy Kostkové.

A dodává, že pokud v takové náročné životní situaci dochází ve vztahu k trhlinám, je to vskutku náročné. Carmen tehdy jezdila na zájezdová představení autem sama se svým manželem, což byl zpočátku do značné míry další odcizovací prvek.

„Musím říct, že Petr byl ten, který to chtěl za každou cenu zase spojit. Šlo to od něj, ta prvotní touha, abychom se opět domluvili a abychom pokračovali tak, jak to vždycky šlo,” vzpomíná populární herečka se španělsko-německými kořeny na to, jak se jejich vztah podařilo vytrhnout z krize.

Jak se Carmen Mayerová dostala ke své první divadelní roli – Barunce v legendární Babičce z pera Boženy Němcové? Jak je podle ní důležité pro herce teoretické vzdělání? A jaké jsou její vzpomínky na herecké začátky? Poslechněte si celý rozhovor v pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Na pohovce Jožky Kubáníka najdete i na webu rozhl.as/Kubanik nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související