Ředitelství silnic a dálnic vykupuje další pozemky pro stavbu dálnice D6

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokračuje v přípravě dalších úseků stavby dálnice D6 Praha-Karlovy Vary. V letošním roce chce zahájit stavební práce v blízkosti středočeské obce Krupá.

U středočeské obce Krupá chce letos ŘSD zahájit výstavbu dalšího úseku dálnice D6. Po jejím dokončení se řidičům z okresu Rakovník a Louny zlepší spojení s Prahou. Nový úsek dálnice u Krupé bude dlouhý 6,5 kilometru.

Ředitelství silnic a dálnic také pokračuje ve výkupech pozemků pro obchvaty obcí Hořesedly a Hořovičky. „Na obou úsecích probíhají výkupy pozemků dotčených stavbou. Dál jsme na tom u úseku Hořesedly–přeložka, kde v současné době zbývá dořešit plochy chmelnic. Znalecké posudky bychom měli dostat v průběhu ledna, takže zhruba v pololetí bychom mohli žádat o stavební povolení,“ potvrdil ředitel krajské pobočky ŘSD Lukáš Hnízdil.

Na konci listopadu loňského roku byly zprovozněny dva úseky D6, a to obchvat Řevničova a úsek mezi Řevničovem a Novým Strašecím. Obci Krušovice, kterou dosud vedl hlavní tah na Karlovy Vary, se tak značně ulevilo od hustého provozu.

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio