Rekonstrukce třebíčského zimního stadionu bude stát půl miliardy korun. Městu ale zatím chybí 40 milionů od státu a nepodařilo se získat ani víc peněz od kraje

10. květen 2024 11:42

V Třebíči už začala demolice vnitřních prostor zimního stadionu. Jeho celková rekonstrukce bude stát půl miliardy korun. Peníze se městu ale shánějí jen velmi obtížně.

Místo hlediště pokroucená torza sedaček a haldy dřeva, na místě bývalé ledové plochy jen díry zasypaná vápnem. Rekonstrukce třebíčského zimního stadionu už začala. Stát bude půl miliardy korun. Městu ale chybí potřebná část peněz.

Od Národní sportovní agentury nedostala Třebíč ani korunu z očekávaných až 40 milionů. A naprázdno vyšla i snaha radnice o navýšení krajského příspěvku. „V době, kdy bylo vyhodnocení prvního kola žádostí, tak jsme ještě neměli vybraného zhotovitele, takže jsme nedostali takový počet bodů, abychom byli mezi těmi s kladným rozhodnutím. Máme podanou žádost, takže počkáme na vyhodnocení,“ vysvětlil starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč), proč město zatím dotaci od Národní sportovní agentury nezískalo.

Město se snažilo získat víc peněz i od Kraje Vysočina. Místo původních 59 milionů chtělo 80 milionů. Starosta Pacal argumentoval tím, že původní příslib zněl na 17% z ceny a ta proti původním plánům narostla. Krajští zastupitelé ale peníze navíc neschválili.

autor: Milan Soldán
Spustit audio

Související