Saský DAB+ obohatí nová kulturní a hudební rádia

21. únor 2024

Do saských lokálních DAB+ multiplexů míří noví vysílatelé. Souhlas se vstupem do některé z digitálních programových nabídek získaly stanice Gewandhaus Radio a Primal.FM. První ze stanic rozšíří multiplex DAB+ Leipzig, druhá pak DAB+ Dresden. Nové regionální okno pro Chemnitz chystá Hitradio RTL.

Čtěte také

Projekt „Gewandhaus Radio“ je v současné době ve fázi příprav. Podle licenčních podmínek má jít o čtyřiadvacetihodinový program zaměřený primárně na kulturu. Mluvené slovo by se mělo skládat jak z moderovaných, tak i redakčních příspěvků. Významný podíl má hrát domácí i mezinárodní scéna vážné hudby. Ve vysílání nebudou chybět příspěvy věnované koncertům, rozhovory, reportáže z turné, zákulisní formáty a hudební výchova pro děti. Hlavním účelem projektu je propagace kultury.

Primal.FM má být pro rozhlasový éter v Sasku také úplným nováčkem. Mělo by jít o čtyřiadvacetihodinový, lokálně orientovaný rozhlasový program se zaměřením na témata pro „dospělé, kteří jsou srdcem mladí“, a to v oblasti Drážďan a okolí. Cílovou skupinou budou lidé ve věku od 14 až 39 let. Hudební program má nabídnout širokou škálu aktuálních hitů. Nebudou chybět ani přímé přenosy z městských klubů, dále informace o veletrzích, akcích a významných událostech v Drážďanech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související