Situace na dolním toku Labe se stabilizovala, řeka v Ústí nad Labem i v Děčíně velmi pomalu klesá a meteorologové zhoršení neočekávají

6. leden 2024

Třetí stupeň povodňové aktivity stále trvá na dolním toku Labe v Litoměřicích, Ústí nad Labem a v Děčíně. Podle meteorologů se ale situace stabilizovala, řeka v Ústeckém kraji kulminovala během uplynulé noci. 

Meteorologové očekávají pokles hladiny, bude ale velmi pozvolný a potrvá několik dní. Má být také větší zima, což znamená, že nebude pršet. Potvrdil to meteorolog Českého hydrometeorologického ústavu Adam Šťastný. První stupeň povodňové aktivity stále trvá na Ohři v Lounech, i tam je situace stabilní. Povodňová bdělost by tam měla skončit někdy v polovině příštího týdne. 

Rozvodněné Labe žádné větší škody v novém roce nezpůsobilo 

Děčín dnes dopoledne zprůjezdnil cestu do Prostředního Žlebu, stále ale zůstává uzavřená komunikace do Dolního Žlebu. Podle mluvčího magistrátu v Děčíně Luďka Stínila v pondělí zahájí provoz do teď uzavřená děčínská městská knihovna, která leží v blízkosti Labe. Voda bude opadat velmi pomalu, na využívání stezek na březích Labe si proto budeme muset počkat. Žádné větší škody ale zatím podle vedení měst na dolním toku Labe velká voda nenadělala.

Spustit audio