Speciální menu, delší otevírací doba. Jihlavské restaurace se přizpůsobují letošnímu MFDF
V Jihlavě začíná Mezinárodní festival dokumentárních filmů, který do města přiláká tisíce lidí. Restaurace tomu přizpůsobují svou nabídku, někde prodlouží i otevírací dobu, jinde slibují, že budou k dispozici podle počtu hostů. V kurzu budou také vegetariánská a veganská jídla.
„V našem bistru jako každý rok připravujeme prodloužený provoz, od středy budeme mít otevřeno do 22 hodin. Standardně vaříme snídaně, obědy, v době festivalu i večeře,“ řekl Českému rozhlasu František Bukáček, majitel bistra Tři čepice.
Příznivci dokumentárních filmů mívají často speciální nároky na stravu, preferují bezmasá jídla a i speciální veganské pokrmy. „Každoročně máme speciální menu pro účastníky festivalu, jsme připraveni i personálně,“ dodal provozní Radniční restaurace v Jihlavě Michal Daniel.
Naopak v Hotelu Gustav Mahler nic speciálního nechystají, i přesto, že tam po dobu akce bydlí řada hostů. „Nemáme zvlášť festivalové menu, připravujeme ale pro každý týden menu zvlášť, nabízíme ale originální kuchyni,“ řekl ředitel hotelu Vladislav Jiroušek.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
ŽIVĚ: Do eurovoleb zbývá měsíc. Kdo kandiduje, specifika kampaně a co na to mladí
-
To nebyly mrazy, ale přírodní katastrofa. Na pomoci ovocnářům se má podílet Unie, soudí ministr Výborný
-
Přelomový rozsudek. Ústavní soud rozhodl o konci povinných kastrací při úřední změně pohlaví
-
Bílé límečky nepůjdou do vězení, ‚vykoupí se‘. Novelu trestního zákoníku kritizují odborníci i resorty