Strážníci v Karlových Varech budou na Zelený čtvrtek měřit rychlost

27. březen 2024 14:05

Městská policie v Karlových Varech bude na Zelený čtvrtek dohlížet na dodržování rychlosti ve městě. Zaměří se převážně na lázeňské území a pěší zóny.

Měření rychlosti se bude konat především v pěších zónách a v lázeňském území, zahrnujícím i frekventovanou ulici Petra Velikého. Přestože je na této trase nainstalován radar signalizující rychlost, právě tady městská policie zaznamenala časté překračování povolených limitů.

Mluvčí karlovarské městské policie Nikola Záhorová upozornila: „I zde budeme, když na to přijde, pořizovat ostré a vysoce kvalitní fotografie pro naše služební album. ,Šumachři‘, kteří nezkrotí ,oře‘ pod kapotou, nasbírají bodíky bez výhod a také zapláče penězi naducaná peněženka. U platby kartou zase budete plakat vy, ale ne hned. Až při výpisu. Tak nohu z plynu!“

A jaké jsou rychlostní limity?

  • V pěších zónách je maximální povolená rychlost stanovena na 20 km/hod.
  • V lázeňském území platí nejvyšší povolená rychlost 30 km/hod.
  • V rámci městské obce je limit rychlosti stanoven na 50 km/hod. 

Zavedení tohoto opatření na Zelený čtvrtek má za cíl nejen připomenout důležitost dodržování rychlostních limitů, ale také zajistit bezpečnost a pohodu obyvatel a návštěvníků města. Karlovarská městská policie apeluje na všechny řidiče, aby respektovali stanovené limity.

autor: nkr
Spustit audio