Unikátní a jedinečný mezinárodní festival s kriminální tématikou, to je Krimifest

2. listopad 2023

Festival kriminálních filůmů a prevence kriminality letos slaví 23 let své existence na území Česka. Za tu dobu jej hostilo několik českých měst.

V Březové u Sokolova se přehlídka usídlila od roku 2016, kde se koná již počtvrté. Zakladatelem a duchovním otcem celého festivalu je Jaroslav Kopic. 

Program Krimifestu je i letos bohatý. Hned v úterý 7. listopadu vše odstartuje v 19 hodin benefiční koncert Hudby hradní stráže a Policie ČR. Jeho výtěžek bude použit na podporu Nadace policistů a hasičů.

Program letošního Krimifestu najdete zde

Pro žáky základních a a středních škol z regionu připravilo na čtvrtek a pátek dopoledne Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje komponovaný program čítající dynamické ukázky ze života policistů. Dále ukázky práce psovodů, policejní výzbroje, výstroje a také přednášky. 

Také bude pro přítomné návštěvníky připravena výstava a prohlídka policejních vozidel a speciální techniky. Chybět nebudou ani výstavy, filmové projekce, besedy nebo kurzy sebeobrany pro ženy. 

Hlavní hvězdou celé přehlídky bude herec Miroslav Hanuš, který ztvárnil v seriálu Případy 1. oddělení majora Josefa Korejse. Besed s ním proběhne v pátek 10. listopadu od 18:30 hodin v kinosále Kulturního domu Březová. 

Spustit audio