Víc než 18,5 tisíce řidičů v Karlovarském kraji si ještě musí vyměnit řidičský průkaz

17. duben 2023 12:35

Ještě zhruba 700 tisíc řidičů si musí v letošním roce vyměnit řidičský průkaz. Po deseti letech jim končí platnost dokladu. Výměna se týká i motoristů v Karlovarském kraji, kde si musí doklad vyměnit ještě víc než 18,5 tisíce řidičů.

Například na karlovarském magistrátu je možné o výměnu zažádat na pracovišti registru řidičů každý den v úředních hodinách. „Ideálním řešením je, že si s předstihem rezervují termín návštěvy u nás na webu magistrátu města. Ne na každého se rezervace dostane, ale úřední hodiny máme každý den, takže věříme, že se nám vše podaří zvládnout bez zbytečných front,“ uvedla mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Vedle stávajícího řidičského průkazu stačí při výměně předložit pouze doklad totožnosti. Fotografie nutná není. O výměnu řidičského průkazu je také možné požádat i elektronicky. Obrátit se můžete na kterýkoliv registr řidičů na úřadech obcí s rozšířenou působností, nemusí se jednat o úřad v místě trvalého bydliště. Nový doklad je ale nutné vyzvednout si osobně v místě podání žádosti.

Víc informací najdou zájemci na webových stránkách ministerstva dopravy.

autoři: Monika Červená , nkr
Spustit audio