Začíná fotbalové mistrovství Evropy žen do 17 let. Hrát se bude i v Příbrami

2. květen 2017

Na čtyřech fotbalových stadionech začíná mistrovství Evropy žen do 17 let. Hrát sebude i v Domažlicích, Přešticích a také na příbramském stadionu u Litavky.

„Budeme bojovat jako lvice. Na hřišti budeme makat a určitě nevypustíme ani minutu,“ slibuje česká reprezentantka ale také hráčka plzeňské Viktorie Gabriela Šlajsová.

Národní tým má před sebou nejtěžší možný los. Kromě Francie narazí na mistrovství také na úřadující mistryně z Německa a na Španělky, které patří k favoritkám celého turnaje.

„Nejdříve mi z losu bylo úzko. Teď vím, že to pro mě bude obrovský zážitek hrát s tak kvalitními týmy, a navíc jistě bude při zápasech neuvěřitelná atmosféra,“ snaží se dívat Gabriela Šlajsová na fotbalovou skupinu smrti z té lepší stránky. Tu druhou, papírově jednodušší, tvoří hráčky Irska, Nizozemska, Norska a Anglie.

Těžký los

Češky startují na závěrečném turnaji podruhé. Loni uhrály v Bělorusku jedinou remízu a nepostoupily ze základní skupiny. Vzhledem k těžkému losu bude ale velice složité tuhle bilanci vylepšit. Reprezentační trenér Karel Rada se přesto snaží být alespoň mírným optimistou.

Program ME:
Úterý 2. května: 11:00 ČR - Francie (Plzeň), Irsko - Anglie (Příbram), Norsko - Nizozemsko (Domažlice), 16:00 Německo - Španělsko (Přeštice)
Pátek 5. května: 11:00 ČR - Španělsko (Domažlice), Irsko - Norsko (Plzeň), Německo - Francie (Příbram), 16:00 Nizozemsko - Anglie (Přeštice)
Pondělí 8. května: 14:00 ČR - Německo (Příbram), Francie - Španělsko (Přeštice), Anglie - Norsko (Plzeň), Nizozemsko - Irsko (Domažlice)
Čtvrtek 11. května: 11:00 semifinále 1A - 2B (Domažlice), 16:00 semifinále 1B - 2A (Příbram)
Neděle 14. května: 18:30 finále (Plzeň)

„Tyto velké zápasy nás posunou a máme šanci získat velké zkušenosti a to jak hráčky, tak trenéři. Pokud jsem měl příležitost hrát tyhle utkání s těmito týmy, zjistil jsem, že je co se učit a kam se v ženském fotbalu posouvat. Momentálně jsou ostatní týmy o kus před námi, na druhou stranu my se snažíme pro to udělat všechno a posunout se o kus dál,“ říká Karel Rada.

Ze základních skupin postoupí vždy dva celky do semifinále, které se bude hrát 11. května. Finále se se uskuteční 14. května v Plzni.

autoři: jnm , von
Spustit audio