Žena regionu Michaela Sodomková: Děti jsou pro mě vším

30. září 2020

Vítězkou letošního ročníku prestižního ocenění Žena regionu se za Pardubický kraj stala Michaela Sodomková, uznávaná zdravotní sestra pracující na dětské chirurgii Pardubické nemocnice.

„Cenu jsem si šla převzít se svým synem a spíš jsme tipovali, kdo z řady nominovaných úžasných žen by to mohl být. A když jsem uslyšela své jméno, tak jsme se na sebe s údivem podívali a myslím si, že ten střípek radosti a štěstí ve mně dlouho zůstane. Bylo to obrovské překvapení,“ popisuje své první pocity Michaela Sodomková.

Jak se stát ženou regionu

O vítězce titulu rozhoduje hlasující veřejnost na internetu na základě medailonků, na kterých jsou jednotlivé kandidátky představeny. Michaelu Sodomkovou čeká ještě jedna napínavá chvíle. 12. října proběhne na půdě Senátu Parlamentu České republiky slavnostní galavečer a vyhlášení národního kola Ženy regionu.

Čtěte také

„Uvidíme, jestli se večer vůbec bude konat. Těším se ale moc. Ta konkurence z krajů bude obrovská. A co je zajímavé, že další hlasy se neposílají, ty si nesete z regionálního kola a až tam se dozvíte, kolik jste jich vlastně získal,“ říká Michaela Sodomková.

Děti jsou sen

Letošní Žena regionu žije od dětství v Hlinsku a kromě zaměstnání ji naplňuje především práce s dětmi. „Děti mě nabíjí. Od mládí jsem s nimi chtěla pracovat, je to můj splněný sen, za kterým jsem si šla a jsem za to moc ráda.“

A že jsou pro letošní vítězku děti velkým koníčkem, dokazuje i fakt, že jim zasvětila veškerý svůj volný čas. V Hlinsku už 17 let vede  pohybové studio Sluníčko, kde sama trénuje 150 dětí ve věku od tří do osmnácti let. Kromě toho je také ve Středisku volného času Pohoda lektorkou kurzů divadla, vaření a výtvarné výchovy. O prázdninách pak zastává roli zdravotníka a hlavní vedoucí na dětských táborech.

Spustit audio

Související