4. základní škola v Plzni byla vytopena, řada žáků nebude moci zahájit školní rok ve své třídě

3. září 2023 09:49, aktualizováno

Několik tříd ze 4. základní školy v Plzni zahájí školní rok v náhradních prostorech. Školu totiž v druhé polovině srpna zasáhly přívalové deště a během rekonstrukce střechy tam zateklo. Teď se vše stěhuje a uklízí.

4. základní škola v Plzni

„Po vytopení nás jímala hrůza. Měli jsme tu spoustu věcí, které jsme sami vytvářeli, takže nám to bylo samozřejmě líto. A prožít takovou situaci před začátkem školního roku není úplně jednoduché. Ale zvládáme to, pomáhá veškerý personál školy,“ uvedla jedna z místních učitelek Aneta Worschechová.

Druhé patro budovy je aktuálně pro výuku nepoužitelné. Následky kalamity jsou už sice víceméně odstraněny a nyní probíhají organizační, dokončovací a uklízecí práce, ale přesto není možné, aby všechny děti v pondělí 4. září zasedly do svých tradičních lavic. „Dvanáct tříd nebude ve své kmenové třídě. Tři z nich jsme umístili do prvního patra nebo přízemí do jazykových učeben. Devět prvostupňových jsme ale museli přesunout mimo budovu,“ popsala ředitelka školy Jitka Mejcharová. Jak ale dodala, dle předpokladů by aktuální situace neměla trvat déle než dva týdny. Po čtrnácti dnech by se žáci měli vrátit na svou základnu.

autoři: Martina Klímová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio