Akvapark se má stát atrakcí ve Františkových Lázních

Františkovy Lázně se v letošní sezóně dočkají zajímavé novinky. V centru města totiž vzniká nový akvapark. Zařízení tohoto druhu v Karlovarském kraji dosud chybí a vedení lázeňského města kromě jiného očekává, že nová atrakce přivede do Františkových Lázní nové klienty.

Nový komplex zasvěcený vodním atrakcím vzniká ve Františkových Lázních v těsné blízkosti sanatoria Pawlik. Stavbu zahájila před necelými dvěma roky místní balneologická společnost. Uvnitř krytého akvafóra v římském stylu budou bazény, vířivky, sauny, ale také masáže rehabilitace a ubytovací zařízení. Fantiškolázeňské akvafórum proto možná osloví i část veřejnosti, která by jinak služeb lázeňských zařízení vůbec nevyužila. Mezi tyto klienty paradoxně mohou patřit obyvatelé lázeňských měst. Ti, podle slov jednoho z pořadatelů nedávného lázeňského festivalu v Karlových Varech Zdeňka Sysla, v lázních sice často pracují, ale této výhody ve svůj prospěch velice často nedokáží využít.

plavecký bazén

Františkolázeňské akvacentrum tak může kromě zábavy nabídnout i tolik potřebnou osvětu. Mezi moderní trendy péče o své zdraví totiž patří zejména včasná prevence. Obyvatelé části Karlovarského kraje dosud zajížděli do podobného akvacentra v německém Weidenu. Po otevření františkolázeňského akvacentra je naopak pravděpodobné, že nový komplex budou ve velkém počtu navštěvovat němečtí klienti.

Lázeňská péče

Akvafórum bude otevřeno s předstihem 1.července letošního roku. Při zahájení nové sezóny v polovině května ovšem Františkovy Lázně nabídnou další zajímavou atrakci - Izabelinu promenádu, kde se pískové cesty a starý asfalt změní na dlažbu ve stylu celé lázeňské zóny. Promenáda povede od sochy Františka až k Lázním III.

autor: zdt
Spustit audio