Alžbětiny lázně procházejí rekonstrukcí

18. leden 2006

Společnost Alžbětiny lázně, jejímž jediným vlastníkem je město Karlovy Vary, investovala do úprav objektu před letošní sezonou přibližně 3,5 milionu korun. Zcela rekonstruovala lázeňskou restauraci a vstupní halu. Letos by měla společnost v dalších úpravách interiérů pokračovat. Empírová budova Alžbětiných lázní z roku 1906 patří k největším balneoprovozům v České republice. Stavební a technické dispozice budovy však v mnoha ohledech už nevyhovují současným nárokům klientů.

Společnost se snaží postupnými kroky vytvořit moderní lázeňský provoz v historické budově. Zcela nová je nyní například restaurace. Byla obnovena štuková výzdoba a nový je i veškerý nábytek. Bude sloužit jako klidová zóna v době procedur.

Alžbětiny lázně -Karlovy  Vary

Ve vstupní budově Alžbětiných lázní se po rekonstrukci haly změnil příjem klientů. Zcela nová je tady informační recepce, kde usnadní hostům orientaci v rozlehlé budově. Dalším prvkem ke zlepšení služeb je elektronický pořadníkový systém na procedury, který je už běžný například v bankách či úřadech. Nový je také bezpečnostní zařízení a kamerový systém.

Vedení lázní chce letos dále investovat do úprav interiérů, především chodeb. Zmizet mají staré koberce, osvětlení i sedací soupravy. Vzniknout by měla i nová centrální šatna, kde by si pacienti přicházející z venku, odložili věci, připravili se na procedury a po jejich skončení se tu mohli před odchodem zase upravit.

lázně

Celková obnova Alžbětiných lázní je dlouhodobým procesem, která si vyžádá ještě 150 až 200 milionů korun. Vedení lázní proto bude usilovat rovněž o dotace z Evropské unie. V uplynulých letech byla nejnákladnější akcí rekonstrukce plaveckého bazénu včetně zázemí, která stála kolem 30 milionů korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio