Apríl přichází! Jak ho ve zdraví přežít?

31. březen 2017

První dubnový den je znám jako den, kdy jsou povoleny různé šprýmy a šprťouchlata a kdy se jeden může vyzlobit až do aleluja! Co ale dělat, abyste se vy sami nestali obětí nějaké aprílové zlotřilosti?

RODIČOVÉ NEJSOU ŽÁDNÁ NEVIŇÁTKA


Nenechte se zmást tím, že většinu roku jsou ukrutně vážní! Pravdou je, že i dospělí mají za ušima a rádi se pobaví na úkor svých dětí.
„Dnes ráno mě máma vzbudila a říkala mi: ‚Vstávej! Přijel cirkus!‘ Vyskočila jsem a běžela k oknu. Když jsem tam doběhla, řekla mamka APRÍL,“ stěžuje si Petra.

„Taťka mě vzbudil, že přijdu pozdě do školy. Jelikož bylo 8:00, vylétl jsem z postele a mazal ke škole. Když jsem byl u školy, přišla mi SMS od taťky APRÍL. Byla totiž sobota.“ I takhle záludně si dokáží někteří rodičové pohrávat se svými dětmi.


NEJVĚTŠÍ NEBEZPEČÍ JE BRÁCHA A SÉGRA

Bráchové a ségry se škádlí a zlobí snad už od pravěku. Pokud máte nějakého sourozence, prvního dubna si na něj dejte ten největší pozor, jaký jen dokážete!

Anetin případ je přímo odstrašující: „Přišel ke mně do pokoje brácha a řekl mi, ať mu jdu koupit mezery do žebříku. Mně to ani nepřišlo divné, a tak jsem šla. Zeptala jsem se prodavaček a ty se na mě chvíli nechápavě dívaly, a pak vyprskly smíchy. Myslím, že do toho obchodu už nikdy nevstoupím.“

Prostě vyložený trapas!


NIČEMU NEVĚŘTE, NIČEMU NEVĚŘTE, NIČEMU NEVĚŘTE

 
  • Než si vymáčknete pastu na kartáček, ověřte si, zda to ve skutečnosti není majonéza.
 
  • Než se zakousnete do sušenky, pořádně se koukněte, jestli to nebude spíš nabarvený kartón.
 
  • Až si budete sladit čaj, zkontrolujte, jestli si ho náhodou nesolíte.
 
  • Pozor, kam si sedáte. Prdící polštářky mohou být všude.
 
  • Jestli vám někdo řekne, že vám z nosu lezou žížaly nebo že máte ve vlasech tarantuli, tak jistojistě kecá!
 
  • I záchod může představovat nebezpečí – pozor na fólii přes záchodové prkénko!


RÁDIO JUNIOR DOPORUČUJE

Každý, kdo na prvního dubna vyleze z postele, se vystavuje riziku, že ho dříve či později někdo napálí. Nejlepší je v takové situaci udělat jedno – napálit ho první! Důležité ale je, aby vtípek nikomu neublížil – první duben má jenom 24 hodin, ale máma vydrží být naštvaná klidně celý týden. A to přece nikdo nechce!

Pokud chcete vědět o Aprílu víc, pusťte si následující díl pořadu Zapiš si to za uši.

autor: Hana Lehečková
Spustit audio