Autokempy zahajují sezónu, z větší části jsou na léto obsazené

5. červenec 2024 23:43

S nadějí vyhlížejí letošní prázdninovou sezónu šumavské kempy na horním toku řeky Otavy. Zájem o ubytování v chatkách je veliký a kempy už plní karavany, obytná auta a stany.

Velice slibně se zatím rozjíždí hlavní sezona v šumavských kempech. Dostatek rezervací v chatkách, ale i lidí v obytných autech nebo ve stanech si zatím pochvalují provozovatelé oslovených autokempů podél horního toku řeky Otavy. K návštěvnosti přispívá i dobré počasí. Jenom aby to tak vydrželo, shodují se provozovatelé, zatímco vítají první prázdninové hosty.

Například autokemp Nové Městečko nabízí 69 lůžek a kromě tří bungalovů na konci července má aktuálně vše obsazeno, a to na celé prázdniny. Téměř zaplněná je i kapacita v autokempu Annín. „Vesměs se vrací stálí hosté,“ říká provozní Jitka Burešová. „Oproti loňsku jsme zdražili, ale ne nijak dramaticky. Dvě osoby plus auto vyjdou na 400 korun za noc se vším všudy.“

Návrat stálých hostů potvrzuje i Lukáš Voldřich z autokempu Radešov. Zde disponují dvěma chatkami pro čtyři osoby a šesti chatkami pro dvě osoby a z 90 procent mají obsazeno. Na rozdíl od Annína v tomto kempu provozovatelé ponechali za ubytování loňské ceny.

autoři: Lukáš Milota , abk
Spustit audio