Bellamy Brothers: Let Youre Love Flow

16. září 2022

Členové skupiny Bellamy Brothers se dnes už věnují spíše studiové práci, ale svou aktivní hudební činností, v průběhu zhruba půl století, si v oblasti country a pop music vydobyli skvělou pověst a pevné místo v hudební historii.

Běž za svou láskou, jako horský proud, po skalách pádí dálkou nedohlednou. To se zpívá v jedné z nejznámějších písniček Karla Gotta. Skladbu složil Larry Wiliams, jeden z členů doprovodné skupiny zpěváka Neila Diamonda a na naléhání svého kamaráda ji s velkým celosvětovým úspěchem nahrála sourozenecká dvojice Bellamy Brothers.

Písnička Let Youre Love Flow nepadla do oka, nebo spíše ucha, jen Gottovi, ale v dalších desetiletích ji nahráli ještě Tom Jones, Solomon Burk a tucty dalších interpretů. Samotní Bellamy Brothers jsou považováni za propagátory country, i když právě hit Let Youre Love Flow se jim postaral o značnou slávu v oblasti pop music. Oba sourozenci se narodili na Floridě, kde je od mládí inspiroval a učil jejich otec, který hrál v místní kapele na housle a dobro. Svůj díl odvedla i jejich sestra se svými oblíbenci duem Everly Brothers a hlavně Beatles. Během studií se naučili na několik nástrojů a i když se seznámili s dalšími hudebními styly a účinkovali s takovými hvězdami jako byl soulman Percy Sladge, postupem času zvítězilo country.

V sedmdesátých letech se stali ozdobou mnoha hudebních festivalů. V dalším desetiletí se orientovali hlavně na country scénu a v devadesátých letech začali poněkud ztrácet publikum. U nás jsme je mohli vidět v r. 1988 na druhém ročníku festivalu Intercountry, kde zahráli i písničku Let Youre Love Flow.

autor: Zdeněk Raboch | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio