Bohatý program pro návštěvníky připravily na prázdniny Kašperské Hory

18. červenec 2017

Letní prázdniny, to je doba dovolených a výletů. Pořádají se různé výstavy, pochody nebo koncerty pod širým nebem. A pestrý program mají pro letní návštěvníky také v Kašperských Horách.

Milovníky historie a zajímavostí potěší komentované prohlídky města každé úterý, čtvrtek a sobotu. Zajišťuje je městské informační a kulturní středisko a vycházejí vždy v 10:30 hodin od radnice.

„Návštěvníci se seznámí s nejzajímavějšími místy Kašperských Hor, s historií města a dalšími zajímavostmi. Městské prohlídky začínají u budovy radnice, pokračují k největšímu skříňovému betlému, projdeme podzemím radnice, dále do kostela a něco si řekneme o nejzajímavějších a nejstarších domech v Kašperských Horách,“ řekla vedoucí střediska Jitka Skořepová.

Pro děti je připravená pravidelná akce Po stopách skřítků za pokladem. Je to zhruba tříhodinová interaktivní procházka s průvodcem, při které děti poznávají přírodu, místní pověsti, hrají různé hry a také si vyzkoušejí i rýžování zlata. Vycházka se koná každou středu od 15 hodin, je vhodná pro děti do 10 let, ale musejí být v doprovodu dospělého. Každý pátek odpoledne jsou ve vestibulu kina tvořivé dílny, kde si mohou děti vyrobit prstové loutky.

Okolí Kašperských Hor nabízí řadu výletů, besed i tvůrčích dílen

Celoročně se mohou zájemci vydat hledat tak zvané kešky. Letos je trasa inovovaná, vede okolím města, šumavskou přírodou a je na ní ukryto deset krabiček s poklady. Mapka s indiciemi je k dostání v městském informačním a kulturním centru v budově radnice.

Zajímavé akce nabídne také Infocentrum Národního parku Šumava. Pořádá různé poznávací vycházky do okolí, třeba po stopách zálesáků nebo zlatokopů. Lidé tam ale mohou zajít i na besedy a tvůrčí dílny, například o historii sklářství s výrobou skleněných korálků nebo na přednášku o bylinkách a jejich léčitelských schopnostech a podobně.

Hrad Kašperk je přístupný každý den, nejbližší akce tam ale bude až na začátku srpna, a to divadlo. Tradičně přijede spolek Kašpar, který tam tentokrát po několik večerů zahraje Rozmarné léto. Ve druhé polovině srpna budou opět noční oživené prohlídky.

autoři: en , jik
Spustit audio