Bojovník s démony a vynikající muzikant. To je Robbie Williams

Jedním z komerčně nejúspěšnějších popových interpretů současnosti je nepochybně britský idol Robbie Williams. Začínal ve slavné skupině Take That. Poté, co skupinu opustil, se stal jedním z nejúspěšnějších zpěváků v anglické historii. 

Britský zpěvák Robbie Williams prohlásil, že je denně vděčný za to, když se probudí. Bojuje totiž většinu života s psychickými problémy a závislostí. „Mám onemocnění, které mě chce zabít a je v mé hlavě, takže se musím před ním neustále chránit," řekl britskému listu The Sun. Že má psychické potíže, si uvědomil v devatenácti letech. Během působení v kapele Take That to řešil alkoholem a drogami. Mnohdy pak abstinoval, a zase padal zpět do závislostí.

Koncerty britského zpěváka a skladatele Robbieho Williamse jsou vynikající, ten v roce 2017 v Praze byl dokonce označen za famózní. Robbie Williams je zapsán i v Guinessově knize rekordů, když se po ohlášení světového turné v roce 2006 prodal 1 milión 600 000 lístků za jediný den. Fotbaloví fanoušci mají jistě stále v paměti, že při zahájení Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Moskvě vystoupil společně s ruskou operní pěvkyní Aidou Garifullinovou. Jeho už zmíněný koncert v pražských Letňanech v roce 2017 podle pořadatelů sledovalo více než 30 tisíc lidí. Nadšené publikum zažilo show plnou světelných a pyrotechnických efektů a Robbie Wlliams byl evidentně ve svém živlu a ve vynikající formě.

Podle jeho slov ho prý démoni někdy přemůžou, jindy jsou zase nástrojem, který potřebuje, aby se dostal na jeviště. Zároveň prozradil, že dostat se ze závislostí na drogách mu pomohla manželka Ayda.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.