Bramborák s pikantní směsí

podle paní Jiřiny z Luk

Ingredience
  • Na bramboráky: syrové nastrouhané brambory
  • sůl, pepř, česnek, majoránka
  • mléko
  • hrubá mouka
  • vejce
  • Na pikantní směs: 40 dkg libového vepřového masa (může být králičí nebo drůbeží)
  • 1 středně velká cibule
  • 1 sklenička leča bez uzeniny
  • kečup
  • 3 sterilované kapie
  • pálivá paprika podle chuti
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • mletý pepř, sůl

Maso nakrájíme na tenké nudličky a prudce orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okapané lečo, nakrájenou kapii, pálivou papriku, ochutíme kečupem, sojovou omáčkou, pepřem a osolíme. Dusíme do měkka.

Bramboráky osmažíme, do poloviny poklademe masovou směsí, přeložíme, naskládáme do tukem vymazaného pekáčku, posypeme sýrem a v horké roubě krátce zapečeme.