Brdský cyklobus vyjede letos poprvé 1. května

28. duben 2020 06:20

Cyklobus z Plzně do Příbrami zahajuje letošní sezonu na státní svátek 1. května. Firma ČSAD autobusy Plzeň přistoupila k zahájení provozu v původně plánovaném termínu, aby v souladu s doporučením vlády umožnila lidem podnikat cesty do přírody.

„Autobus s cyklovlekem jede na trase Plzeň – Starý Plzenec  Spálené Poříčí Míšov/Brdy Rožmitál Příbram, a obslouží tak všechny turisticky atraktivní body brdských vrcholků. Opět jsou zavedeny také spoje Příbram - Míšov a opačně,“ uvedl zástupce ČSAD Autobusy Plzeň Zbyněk Hupák. Cykloturisté mohou po trase navštívit například Spálené Poříčí, Padrťské rybníky, vrch Třemšín, Rožmitál pod Třemšínem a Hornické muzeum v Příbrami.

Cyklobus pojede každou sobotu, neděli a svátek od 1. května až do 28. září, převeze minimálně 27 jízdních kol. Z Plzně odjíždí z centrálního autobusového nádraží v Husově ulici v 07:45 hodin přes Brdy až do Příbrami, z Příbrami v 10:00 na konečnou do Míšova. Odtud pak zpět do Příbrami v 13:15 a z Příbrami do Plzně v 15:30.

Cyklobus mohou využít také pěší turisté i běžní cestující mezi zastávkami. Cena za přepravu se řídí zvláštním ceníkem za ujetý kilometr. Cena jízdného z Plzně do Míšova stojí 48 Kč, děti do 18 let a lidé starší 65 let pojedou za 12 Kč. Přeprava jízdního kola stojí bez ohledu na vzdálenost 30 Kč za jeden směr. Pro zpáteční přepravu kola je možné využít zpáteční slevy 20 Kč.

Rezervaci a nákup jízdenky lze provést z různých nástupních míst a také například na webu csadplzen.cz.

autor: jik | zdroj: ČTK
Spustit audio

Nejnovější zprávy