Březová chce být vstupní branou do Slavkovského lesa

Město Březová na Sokolovsku chce rozšířit svůj stávající malý lyžařský areál o další vlek a zázemí. Obslužný objekt a parkoviště mají být zároveň přes léto využívané jako půjčovna kol. V blízkosti má také v budoucnu vyrůst přírodní amfiteátr. Záměr rozšíření lyžařského areálu, jehož součástí má být sjezdovka s vlekem o délce asi 410 metrů a převýšením cca 70 metrů, už začal posuzovat Krajský úřad Karlovarského kraje.

Dopravní kapacita vleku má být 900 osob za hodinu. Technické zasněžování má být na ploše maximálně 8000 čtverečných metrů. Obslužný objekt má mít rozlohu 300 čtverečních metrů a záchytné městské parkoviště má mít kapacitu 70 aut.

Podle starosty Březové Miroslava Boudy se areál nezačne rozšiřovat ještě letos. Radnice do konce roku stihne zhruba přípravu stavební dokumentace. Celkové náklady na úpravu lyžařského areálu a jeho okolí mají stát řádově 20 milionů korun. Město je chce provádět postupně.

Výjížďka

Lyžařský areál bude v plánech Chodovských prvním krokem. Chtějí, aby navázal na golf a lesopark, který se buduje v Dolním Rychnově. Přes léto by obslužné budovy měly poskytovat zázemí turistům pro vyjížďky na kole. Dalším krokem má být vybudování amfiteátru.

Dlouhodobým záměrem vedení Březové je přeměnit město na vstupní bránu do Slavkovského lesa. Jedním z kroků, které už Březová provedla, bylo loňské vyznačení sítě běžkařských tras a jejich údržba. Přestože šlo o novinku, našly si trasy v zimě stovky příznivců. Zejména pro Sokolovany nabízí kvalitní tratě ve vzdálenosti dostupné autobusy MHD.

Březová
Spustit audio