Centrum pro zdravotně postižené v Plzni rozšiřuje služby

29. srpen 2005

Centrum pro zdravotně postižené v Plzni, které dlouhodobě poskytuje bezplatné sociálně a pracovněprávní poradenství pro zdravotně postižené občany, rozšířilo nově své služby ještě o všeobecné právní poradenství pro seniory. V poradně dostanou zdarma rady například při žádostech o získání různých sociálních výhod a příspěvků, odborníci zde zdravotně postiženým a seniorům radí také o důchodovém a nemocenském pojištění, v otázkách zaměstnanosti nebo vzdělávání.

Služeb centra mohou využívat nejen zdravotně postižení, kteří se ocitli v těžké životní situaci, ale také jejich příbuzní a přátelé. Cílem poskytovaného poradenství je, aby bylo široce dostupné a na takové odborné úrovni, aby bylo možné zvládnout základní problémy uživatelů služby. Centrum má pro veřejnost otevřeno od pondělí do čtvrtka, nová služba bude poskytována v Plzni každý čtvrtek a zájemci se musejí dopředu objednat na telefonu 377 440 854.

Logo

Služby centra se neomezují jen na právní poradenství. Pracovníci také pomáhají klientům kontaktovat různé organizace zdravotně postižených v regionu, například na organizace diabetiků, kardiaků, vozíčkářů, onkologických pacientů a podobně. V centru jsou k dispozici informace o rehabilitačních pobytech, sportovních a kulturních akcích, pracovníci zajistí také doprovod pro zdravotně postižené a seniory na úřady nebo tlumočení do znakové řeči. Odborně poradí s bezbariérovými úpravami bytu či domu a okolí a podařilo se otevřít půjčovnu rehabilitačních a kompenzačních pomůcek.

autor: Směna ČRo Plzeň | zdroj: ČTK
Spustit audio