Cheb nabízí virtuální prohlídky na inernetu

Virtuální prohlídky zajímavých míst ve městě zprovoznila na svých internetových stránkách chebská radnice. V osmi lokalitách si tak návštěvníci stránek mohou prohlédnout panoramatické záběry a mají i možnost zvětšování obrazu. Podle vedení města mají virtuální prohlídky mimo jiné lákat k návštěvě turisty.

V současné době nabízí web města osm lokalit, v některých je ale více panoramatických záběrů, například na Krajinné výstavě, která se koná v těchto měsících v Chebu.

Cheb - Špalíček

Jak řekl místostarosta Chebu Václav Jakl, místa se vybírala tak, aby byla atraktivní pro ty, kdo se do Chebu chystají. Součástí byla i anketa, v níž mohli obyvatelé navrhnout místa, která jsou zajímavá. Kromě známých chebských pamětihodností je tak možné se na Cheb a okolí podívat z věže Bismarckovy rozhledny.

Celkové náklady na pořízení virtuálních prohlídek dosáhly asi 104.000 korun. Kromě samotných panoramat si město nechalo zpracovat pro prezentaci i ukázky z loňských Valdštejnských slavností, které jsou spolu s virtuálními prohlídkami k dispozici na propagačním CD-ROMu.

Krajinná výstava
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio