Cheb začne se stavbami pro Krajinnou výstavu bez hranic

Se stavbou sportovních areálů a výstavních ploch pro Krajinnou výstavu bez hranic, která se bude ve městě a sousedním německém Marktredwitz konat příští rok, chce v červnu začít chebská radnice Městská rada na svém posledním zasedání definitivně schválila zadávací podmínky pro výběrové řízení na stavbu tenisového areálu s krytou halou a na rekonstrukce ulic Nad řekou a Břehnické. Červen je mezní termín, aby bylo vše včas hotovo.

Jak uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek, zbývá ještě dokončit jednání s tenisovým klubem o dodatku ke smlouvě. Některé části dnešního tenisového areálu bude město už brzy potřebovat pro přípravu hlavní výstavní plochy.

Z příprav definitivně vypadl lehkoatletický areál a okleštěn byl i projekt tenisového areálu, protože město nezískalo dotaci. Tenisový areál tak bude stát místo původních více než 60 milionů nejvýše 40 milionů. Na rekonstrukci ulice Nad řekou za osm milionů město získalo dotaci z programu Interreg III A. Břehnickou zaplatí město ze svého. Bude stát kolem pěti milionů, ale Cheb chce ještě zkusit dotaci z fondu dopravní infrastruktury.

Marktredwitz

Krajinná výstava, která má dlouholetou tradici v Německu, se bude příští rok poprvé odehrávat mezi dvěma příhraničními městy. Původní plány Chebu, který chtěl podobně jako německý partner investovat do úprav okolí Ohře až 200 milionů, ale nevyšly kvůli nedostatku dotačních peněz. I tak ale investice související s výstavou dosáhnou několika desítek milionů korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio