Chebský průmyslový park se rychle zaplňuje

V průmyslovém parku v Chebu se začíná stavět. Zóna je z větší části zadána pro investory. S většinou už radnice podepsala smlouvy. Ze 35 zbývá ještě asi 15 hektarů pozemků, které ale bude město nabízet už jen pro výrobní provozy. V letošním roce vyrostou v Dolních Dvorech například areály na výrobu a zpracování plastů nebo hraček. Každý ze schválených investorů se ve smlouvách zavázal, že svůj závod vybuduje k určitému datu. Někteří investoři proto začínají se stavbou už letos, další mají čas do příštího roku.

Omezení posledních hektarů na výrobní provozy vyplývá z usnesení zastupitelstva, které před začátkem prodeje pozemků rozhodlo, že 50 procent ploch bude vyčleněno pro výrobní, 30 procent pro logistické a 20 procent pro obchodní provozy. Od roku 2004, kdy se pozemky nabízejí, dali zastupitelé už 11 firmám souhlas s investicí. Sedm z nich má už s městem podepsané smlouvy, u dvou se očekává podpis během dubna nebo května, s ostatními ještě probíhají jednání.

V letošním roce by v chebských Dolních Dvorech, kde průmyslový park leží, měly postupně vzniknout areály firem JSP International, jež zpracovává plasty, Playmobil, která se zabývá výrobou hraček, prodejna stavebnin Raiffeisen Service, prodejna zahradnických potřeb Zahradní a parková a malou provozovnu by zde měl začít stavět také Karel Juhos.

Výroba

Zájem o investice do zóny přitom stále trvá. Pokud všechny firmy, se kterými město už podepsalo dohodu o investicích do zóny, uskuteční své záměry, mělo by v Chebu přibýt až 400 nových pracovních míst.

autor: Dana Rampáčková
Spustit audio