Cher: Jsem tak stará, že ani nezáleží na tom, kolik mi je

16. říjen 2020

Bohyně popu - tuto čestnou přezdívku si vysloužila americká filmová i pěvecká hvězda Cher.

Mé datum spotřeby je už dávno prošlé. Jsem v podstatě tak stará, že nezáleží na tom, kolik mi je, říká o sobě americká zpěvačka Cher, která se narodila v roce 1946. Její hudební kariéra začala, když pracovala v cukrárně a přitom občas natáčela v nahrávacím studiu jako členka doprovodného sboru. Setkala se se svým pozdějším manželem italského původu, který se jmenoval Sonny Bono a v polovině šedesátých let, když jí bylo 19 let, sázela dvojice Sonny a Cher jeden hit za druhým. Po deseti letech pár spolupráci ukončil a Cher pokračovala v sólové dráze.

Domov opustila už jako patnáctiletá, do její výchovy se totiž pletlo mnoho nevlastních otců, protože ten pravý pobýval příliš často ve vězení. A udělala dobře, čekala na ni zářná kariéra a celosvětová sláva, a to jak v oblasti modelingu, tak i v oblasti filmové i hudební.

Cher je příkladem celoživotní přísné diety, cvičení a také zásadních plastických operací, nemá na sobě ani kilo navíc. Jak však sama říká, ať se snaží sebevíc, uvědomuje si, že stárnutí úplně nezastaví, že se cítí fit. "Můžete se zdravě stravovat, sportovat a mazat si na obličej hydratační krémy, ale tělo postupně chřadne. A to mě rozčiluje," říká americká zpěvačka Cher, která provokovala milostnými skandály a vyzývavými kostýmy. Například klip k písni If I Could Turn Back Time MTV i další televizní stanice raději nevysílaly. Zato píseň byla úspěšná. Kdybych mohla vrátit čas...

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio