Cyklobusy vyjíždějí už tento víkend

21. duben 2022 09:25, aktualizováno

V sobotu 23. dubna vyjíždí tradiční cyklobusové linky z Plzně, které jsou v provozu již řadu let. Zajišťovány jsou pohodlnými klimatizovanými autobusy s vlekem, který má kapacitu 22 kol. Na linkách platí tarif IDPK včetně turistických jízdenek.

Linka 251: Plzeň – Stříbro – Bor – Tachov – Lesná, Stará Knížecí Huť

Linka 523: Plzeň – Šťáhlavy – Spálené Poříčí – Míšov – Rožmitál p. Třemšínem

Autobusy vyjíždějí každou sobotu, neděli a ve státní svátky kolem 8:30 z plzeňského Terminálu Hlavní nádraží, zpět se do stejné zastávky vrátí před 18:30. 23. dubna vyjedou rovněž víkendové spoje z Kralovic a Žihle do Rabštejna nad Střelou a Manětína. Tyto spoje zajedou mimo jiné i ke klášteru v Mariánské Týnici. Spoje z Kralovic přes Žihli do Manětína nepřevážejí kola.

V červnu vyjedou další cyklobusy z Plzně do Bělé nad Radbuzou či na Horskou Kvildu a Kvildu. Novinkou letošní sezóny bude cyklobus linky 423 Plzeň – Přeštice – Klatovy – Modrava. Všechny cyklobusové linky budou jezdit o víkendech, a to až do konce září.

Samozřejmostí bude vypravení cyklobusů po Šumavě v tradičních linkách mezi Horskou Kvildou, Kvildou a Bučinou, z Kvildy na Srní, Prášily a Železnou Rudu či z Domažlic a Klatov na Srní a Kvildu. Tyto cyklobusy vyjedou 4. června o víkendech, o hlavních prázdninách budou jezdit každý den (s výjimkou cyklobusu z Domažlic do Kvildy). Novinkou bude posílení spojů v pracovní dny o hlavních prázdninách z Klatov na Čachrov a Srní (bez kol).

Poslední významnou novinkou, byť nejde o cyklobusy, ale běžné spoje, bude zavedení ranních přímých spojů ze Sušice k parkovišti nedaleko hradu Kašperk. I tyto spoje vyjedou v červnu na lince 974 a budou jezdit do konce září.

autor: Veronika Krátká | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio