Další ročník kampaně Do práce na kole se blíží

17. březen 2017

Cílem akce je hravou formou přimět lidi k tomu, aby pro cestu do zaměstnání využívali šetrné způsoby dopravy. Autoři projektu chtějí prý ulevit městům od aut a vnést více radosti a pohybu do běžného pracovního dne. Do práce na kole se sice bude jezdit až v květnu, už teď ale ve 32 městech odstartovala registrace účastníků. A registrace běží také v Plzni.

Přihlásit se může každý, stačí jen vytvořit v práci tým, který bude mít dva až pět lidí a následně ho zaregistrovat na stránkách www.dopracenakole.cz., kde si soutěžící vyhledají své město. Hlásit se mohou do konce dubna. Ovšem pokud se přihlásí ještě v březnu, získají bonus ve formě nižšího účastnického poplatku.

Jezdit do práce na kole se bude v květnu. Hlásit se mohou nejen cyklisté, ale také běžci, chodci, vozíčkáři, koloběžkáři, bruslaři nebo lidé, kteří do práce jezdí na longboardech. Hlásit se mohou týmy nejen z Plzně, ale i z dalších měst na západě Čech.

Týmy udělají nejen něco pro své zdraví, ale zároveň mohou soutěžit o zajímavé ceny. Sčítají se jízdy do práce a z práce, dále počty ujetých kilometrů a ti nejlepší vyhrávají. Soutěží se v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a kreativita. Oceněný bude tradičně i „cyklozaměstnavatel roku", který vytváří co nejlepší podmínky, aby mohli jeho zaměstnanci jezdit do práce na kole. V Plzni tak byla vloni oceněna plzeňská firma Škoda Electric.

Do práce na kole jezdí stovky lidí

V Plzni už se bude jezdit do práce na kole popáté, loni se zapojilo 515 soutěžících ze 142 firem a institucí, kteří dohromady uskutečnili 15 063 jízd. Nejvýkonnější jezdec najezdil 1 304 km. Mnohé instituce a firmy se zapojují v Plzni do kampaně opakovaně. Třeba Fakultní nemocnice Plzeň nebo Západočeská univerzita. Týmy si dávají i zajímavá jména - třeba Drahé tety a já, Nadřazené řídítka, Kampa jedeš? nebo Mouchy v očích.

Jen pár dnů po spuštění registrace je přihlášených 130 zájemců z 46 firem a organizací. Kdo se chce zapojit, stačí, aby se zaregistroval na webu dopracenakole.cz., a to do 30. dubna.

autor: lum
Spustit audio