Děti z mateřský škol bojovaly ve finále čtvrtého ročníku sportovních her

22. květen 2019 15:30

Zase o něco větší byl další ročník sportovních her plzeňských mateřských škol. Do finálového kola se zapojilo víc než 500 dětí z 23 školek.

Na Městském atletickém stadionu ve Skvrňanech závodily nejúspěšnější mateřské školy z únorových kvalifikací čtyř hlavních plzeňských obvodů a školky z Křimic, Lhoty a Černic. Děti se utkaly v hodu do dálky, člunkovém běhu, skoku z místa, přeskakování překážky a ve štafetě. Vítězem se po velkém boji staly děti ze 37. mateřské školy v Plzni-Černicích.

„Je to pro nás obrovské překvapení. Letos jsme sice měli hodně silný tým, takže jsme doufali, že bychom mohli uspět, ale byli jsme moc překvapení, že jsme zvítězili. Vyhráli jsme ceny, které jsem chtěla do budoucna kupovat, takže jsem bez starostí. Například je to gymnastická sestava,“ uvedla ředitelka 37. mateřské školy Jiřina Horáková Kizmanová, Stříbro si ze soutěže odnáší 56. mateřská škola a bronz získala 91. mateřská škola.

Pohyb je baví

Mimo soutěž se do klání zapojila i mateřinka z Přeštic. Prý proto, že pohyb mají rádi. „Cvičíme každý den, do tělocvičny chodíme jednou za týden a na zahradě děti cvičí pořád. Kopou si, hází, skáčou nebo hází,“ řekla paní učitelka Lenka Vovsíková.

Ke sportovním hrám neodmyslitelně patří také postava žabáka. Letos se do obřího kostýmu převlékl Václav Kosnar, který nejen děti podporoval, ale i sám se do her zapojil: „Běhal jsem, skákal, s dětmi jsem dal aerobic, stříleli jsme na branku a tak. Děti se za mnou chodily pomazlit nebo si jen tak plácnout. Moc jsme toho sice z masky neviděl, ale to co jsem viděl, byla sranda.“

autoři: Jan Markup , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň