Díky psím hotelům se nemusí bát vycestovat už ani majitelé domácích mazlíčků

18. srpen 2016

Mít doma psa je určitě příjemné. Přijde ale léto a chlupáč může být na obtíž. Do letadla na Mallorcu si třeba takovou dogu vezmete jen těžko. Nabízí se proto možnost umístit domácího miláčka za úplatu do takzvaného psího hotelu. I v Plzeňském kraji jich funguje několik.

Důvody pro umístění psa do psího hotelu jsou různé. Někdo odjíždí za dovolenou a psa si s sebou vzít nemůže. Jiní řeší složité životní situace jako je třeba nemoc nebo rozvod.

Malý psí hotel nedaleko Stříbra na Tachovsku provozuje pan například Jakub Umprecht. Jeho zařízení je rodinného typu a dá se zde ubytovat maximálně šest domácích mazlíčků.

Další psí hotel najdeme v Borovnu na jižním Plzeňsku, kde se o zvířata stará Andrea Kolmanová. Ta nám popsala, co musí majitelé splnit před tím, než mohou svého psa ubytovat v jejich hotelu.

„Pes musí mít očkovací průkaz a měl by být odčervený. Měl by také mít vlastní léky, pokud nějaké bere, popřípadě vlastní krmení. Také doporučujeme vzít mazlíčkovi jeho pelíšek nebo oblíbenou hračku, aby se jim tolik nestýskalo,“ říká Kolmanová.

Na psy zde čeká bohatý program plný vycházek i her. Důkazem toho, že svou práci odvádí skutečně dobře, jsou stále se vracející spokojení hosté a z toho má paní Kolmanová obrovskou radost.

autoři: Směna ČRo Plzeň , lum
Spustit audio