Dnes večer vypukne v Plzni fotbalová bitva mezi domácí Viktorií a Sportem Bukurešť

2. srpen 2017

Bitva o miliony, budoucnost a sebevědomí. O to všechno se bude dnes večer v plzeňských Štruncových sadech hrát. Fotbalisté Viktorie Plzeň rozehráli třetí předkolo Ligy mistrů solidně. Ze hřiště Sportu Bukurešť, bývalé Steaui, si přivezli nadějnou remízu 2:2. Před více než 33 tisíci fanoušky předvedli nebojácný a útočný fotbal.

Trenér Pavel Vrba sice včera na předzápasové tiskové konferenci tvrdil, že rozhodně po hráčích nebude chtít nějakou urputnou obranu, že jeho tým musí předvádět aktivní fotbal, ale přece jen není to běžný pohárový zápas. Plzeň buď uspěje a bude bojovat o Ligu mistrů nebo alespoň v Evropské lize, anebo končí. Pro tým Pavla Vrby je drobnou výhodou fakt, že tím týmem, který musí útočit, je Sport Bukurešť. Bez vstřelené branky totiž nepostoupí. Případné remízy 0:0 nebo 1:1 posouvají dál Viktoriány.

Trenér FCSB Nicolae Dica věří, že jeho tým bude třetím rumunským celkem, který vyhraje v Plzni. Do dnešního zápasu kvůli zranění nenastoupí záložníka Constantin Budescu, který se v prvním zápase krásně trefil z přímého kopu. Bylo zajímavé, že jeho absence litoval i plzeňský kouč Pavel Vrba. Nicméně další hvězda Sportu Denis Alibec by se mohl objevit, ačkoliv není úplně fit. Do utkání v Plzni prý je připravený zasáhnout, ale je otázka, zda už od první minuty. Další opory - Teixeira nebo Enache by se také měli v základní jedenáctce objevit.

Trenér FCSB Nicolae Dica

Konkrétní jména hráčů se odtajní až hodinu před zápasem

Nad sestavou plzeňského kádru visí otazník. Hlavní změnou bude návrat Lukáše Hejdy na místo stopera, David Limberský se tak vrátí na pravou stranu obrany. Na hrotu asi dostane opět prostor Michael Krmenčík, který má skvělou formu. Dobře jsou na tom i Kopic a Dan Kolář, který měl v Bukurešti na ruce kapitánskou pásku. Kvůli zraněním pravděpodobně nenastoupí kapitán Roman Hubník, další stoper Jan Baránek, brankář Matúš Kozáčik nebo záložníci Václav Pilař s Janem Kovaříkem.

Vše je ale jen spekulace. Konkrétní jména padnou až hodinu před zápasem, kdy se sestavy zveřejní.

Postupující vedle jistoty základní fáze Evropské ligy získá prémii 146 milionů korun, vyřazený tým zamíří do 4. předkola EL. Oba soupeři v minulé sezoně ve 3. předkole Ligy mistrů uspěli. Plzeň vyřadila Karabach, FCSB zase pražskou Spartu.

Zápas ve Štruncových sadech v Plzni začne dnes ve 20:15

autoři: jnm , jik
Spustit audio